Slavia se v sobotu od 19:15 představí v Příbrami | SK Slavia Praha
Více

Slavia se v sobotu od 19:15 představí v Příbrami

PRAHA – Slavii čeká druhé jarní utkání. Sešívaní se v sobotu představí od 19:15 na hřišti poslední Příbrami, která před týdnem podala dobrý výkon v Plzni.
„První krok doma s Jihlavou jsme zvládli, teď nás čeká druhý krok a věřím, že na něj budeme pořádně připravení,“ říká trenér sešívaných Jaroslav Šilhavý.

Slavii ale nečeká jednoduchý zápas. „Viděli jsme utkání Příbrami s Plzní. Nikomu se nechce zůstat dole a hrát o záchranu. Stejně jako hrála ve druhém poločase dobře Jihlava, ani Příbram nechce dát kůži lacino. Nikdo si nemůže vybírat, s jakým týmem hraje. Viděli jsme, že Příbram působila v Plzni velice sympaticky a organizovaně. Určitě se nechovala jako obětní beránek a nás tak nečeká nic jednoduchého,“ uvědomuje si trenér.

Jak se tým na sobotu připravuje? „Přípravy nám trochu komplikuje počasí, ale vedení nám vyšlo vstříc a chodíme trénovat na hlavní stadion, kde je k dispozici přírodní tráva. Pro hráče to je příjemné,“ těší Jaroslava Šilhavého.

Pomalu se mu navíc uzdravuje i dvojice marodů. „Na marodce byli Dušan Švento a Ruslan Mingazov. Pozitivní je, že se to trochu zlepšilo. Dušan už s námi ve čtvrtek trénoval a Ruslan by se měl připojit během několika dní,“ prozradil trenér.

„Příbram je sice poslední, ale lehké utkání nás určitě nečeká, což potvrdilo, jak hrál soupeř před týdnem na hřišti Plzně. Věřím ale, že navážeme na výkon proti Jihlavě, a to hlavně v první půli, a společně zápas zvládneme,“ věří před utkáním záložník Josef Hušbauer.

Soupeř je v tabulce poslední, ale boj o záchranu nevzdává. „Jsou v pozici, kdy nemají co ztratit a můžou jen překvapit a hrát relativně uvolněně. Na utkání se těším, navíc nám tam loni fanoušci vytvořili domácí prostředí, tak doufám, že v sobotu tomu bude stejně,“ doplnil Hušbauer.

Specifické utkání čeká Antonína Baráka, který je z Příbrami. „Já osobně očekávám hodně těžký zápas. Zvlášť doma je totiž Příbram mimořádně nebezpečná, navíc ani v Plzni nepředvedla nijak odevzdanou hru. Nic snadného nás tedy nečeká. Na druhou stranu jsme Slavia a musíme se soustředit hlavně sami na sebe. Když předvedeme kvalitní výkon, tak jsme schopni porazit každého,“ má jasno slávistický středopolař.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články