Slavia uzavře rok 2018 utkáním v Jablonci | SK Slavia Praha
Více

Slavia uzavře rok 2018 utkáním v Jablonci

V pondělí od 18:00 nastoupí sešívaní k poslednímu zápasu v letošním roce, Slavii čeká duel na půdě Jablonce.

Jaké utkání čeká trenér Jindřich Trpišovský? „Očekávám těžký zápas, protože všichni víme, jak neúspěšnou bilanci má dlouhodobě Slavia s Jabloncem. Dlouho tam Slavia nevyhrála a výjimkou nebyla ani poslední dvě ligová utkání, která jsme prohráli. Ta utkání byla podobná. Hrají poctivě do defenzívy, nechci rozhodně nijak jejich výkon snižovat, nicméně nám dali vždy z prvních dvou střel dvě branky a my jsme zároveň v těch utkáních neproměnili spoustu šancí. Zahodili jsme dokonce dvě penalty. Svoji kvalitu ale ukazují, právě teď v Evropě zahráli výborné utkání. I když v některých zápasech dostali gól v posledních minutách, tak hráli výborně s Rennes, s Kyjevem, kde teď nyní navíc vyhráli. Je to výborný tým. Velkou otázkou je, jak bude vypadat hřiště. Hrajeme 17. prosince a záleží na tom, jaké bude počasí a terén, takže očekáváme náročné utkání," říká před závěrečným zápasem roku 2018 trenér.

„Je to pro nás další z těch velkých testů v probíhající sezóně. Ve čtvrtek nám to proti Zenitu všem podařilo a všichni jsme měli velkou radost, takže je to i test pro mužstvo, jak po takovém zápase zvládne takové těžké venkovní utkání v lize. Nesmíme mít v hlavách nějaké oslavy, ale jen tvrdou práci, to si všichni uvědomujeme. Je to pro nás test. Sezóna je dlouhá a tohle je situace, kdy po velkém úspěchu přichází rychle těžké utkání s výborným soupeřem, a já jsem přesvědčen, že se na něj dobře připravíme," věří trenér.

Také brankář Ondřej Kolář nečeká nic lehkého: „Zápas to bude těžký. Jablonec má formu, ukazuje to jak v Evropě, tak v domácí lize. Doufám, že to zvládneme za tři body a udržíme si pozici vpředu, a doufám, že Plzni odskočíme," řekl před duelem v Jablonci Ondřej Kolář.

Pro brankáře sešívaných je jako pro odchovance Liberce zápas proti Jablonci velice prestižní: „Jablonec jsem nikdy neměl rád. Jsem odchovanec Liberce, je to pro mě specifické. Jsem liberečák, a o to více chci vyhrát. Doufám, že zápas zvládneme za tři body a uděláme si hezké Vánoce," doufá Ondřej Kolář.

Trenéra může před posledním duelem roku těšit marodka, na které zůstávají jen dlouhodobě zranění Standa Tecl a Jakub Hromada: „Marodka je stejná jako před duelem se Zenitem. Kromě dlouhodobých marodů měl hned po utkání střevní potíže Jarda Zmrhal. Předzápasového tréninku se ovšem standardně účastní, a tak věříme, že bude připraven," zakončil trenér.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články