Slavia v Plzni prohrála o tři branky | SK Slavia Praha
Více

Slavia v Plzni prohrála o tři branky

Na podzim Slavia úřadujícího mistra z Plzně porazila, na jaře se jí už stejný kousek nepovedl. Viktoria na domácí půdě nezaváhala a sešívané porazila o tři branky.

PLZEŇ/DOOSAN ARENA – Na podzim Slavia úřadujícího mistra z Plzně porazila, na jaře se jí už stejný kousek nepovedl. Viktoria na domácí půdě nezaváhala a sešívané porazila o tři branky.

 

V první velké šanci se octl už ve 4. minutě zápasu Milan Nitrianský, který mohl postupovat středem sám na gólmana Pavlíka. Ten jeho první střelu vyrazil, Nitrianský se ale dostal k dorážce a z bezprostřední blízkosti Pavlíka ani napodruhé nepřekonal.

 

K větší šanci se už Slavia za celý zápas nedostala, naopak Plzeň do poločasu třikrát udeřila. Poprvé v 9. minutě, kdy Viktoria rychle rozehrála autové vhazování a po centru z levé strany se ve skluzu trefil Marek Bakoš.

 

Po osmnácti minutách to bylo 2:0, když po Vlčkově zaváhání postupoval na naši bránu Pilař. Jeho kličku sice Čontofalský vystihl a míč vypíchl, Pilař se ale k balonu dostal znovu, posunul na střed na volného Petrželu a pro toho už nebyl problém trefit odkrytou bránu.

 

Finální podobu dal výsledku minutu před přestávkou znovu Petržela. Protiútok Plzně vyřešil Marek Bakoš přihrávkou na levý kraj vápna a plzeňský záložník z první prostřelil Čontofalského.

 

Ve druhé půli se Slavia nedokázala dostat do žádné větší šance. Největší vzrušení před domácí bránou znamenal asi výlet Martina Latky, když se náš stoper po Horváthově zákroku skácel ve vápně k zemi. Penalta se ale nepískala.

 

V 68. minutě se do velké příležitosti dostali domácí, když rychlý protiútok skončil Pilařovou přihrávkou na Bakoše, ten ale na velkém vápně volil možná zbytečnou kličku a jeho následnou střelu zablokoval David Hubáček. Bakoš střílel po protiútoku ještě v 75. minutě, Čontofalského branku ale netrefil.

 

Plzeň si vedení pohlídala, zázračné vyrovnání jako v minulé sezóně se nekonalo. Viktoria Slavii porazila před více jak 11 tisíci diváky 3:0.

 

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 3:0 (3:0)

Branky: 9. Bakoš, 18., 44. Petržela

Plzeň: Pavlík – Rajtoral, Ševinský, Čišovský, Limberský – Petržela, Horváth (83. Procházka), Darida, Pilař (88. Hora) – Kolář – Bakoš (75. Wágner)

Slavia: Čontofalský – Dostál, Latka, Hubáček, Trubila – Nitrianský (46. Pospěch), Petrák, Milutinović (71. Frejlach), Veselý – Vlček, Škoda (85. Paprčiak)

ŽK: Latka, Dostál, Veselý

Diváci: 11 412

Rozhodčí: Matějek – Štěrba, Košec



Fotografie, které jsme pořídili během zápasu, si můžete prohlédnout na slávistickém Facebooku.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články