Slavia v neděli v 17:00 přivítá Jihlavu | SK Slavia Praha
Více

Slavia v neděli v 17:00 přivítá Jihlavu

PRAHA/EDEN – Slavia v druhém domácím ligovém zápase za sebou přivítá v neděli Jihlavu, kterou trénuje bývalý kouč sešívaných Petr Rada. Slávisté budou v neděli chtít navázat na povedené utkání proti Znojmu. „Chceme určitě vyhrát,“ shodli se trenér Pastoor, Milan Škoda a Tomáš Necid.
Po utkání se Znojmem hovořil trenér Alex Pastoor mimo jiné o tom, že v týdnu přijde i kritika. Na co tedy přišla řeč? „Stále hledáme cesty, jak zlepšovat naši hru a posouvat se na vyšší úroveň. Chceme zkvalitnit obrannou fázi, útočnou hru, nebo třeba standardní situace. Na tom všem jsme pracovali. Jsem spokojený, protože cítím, že tým má dobrý přístup k přípravě a chce se rozvíjet a poctivě na tom pracuje,“ těšil trenéra Pastoora přístup jeho svěřenců k tréninkům.

V neděli přijede do Edenu Jihlava. Co od utkání slávistický kouč očekává? „Viděl jsem živě dva zápasy Jihlavy, jejich herní styl mi připomíná našeho posledního soupeře ze Znojma. Řekl bych, že úroveň týmů je víceméně stejná,“ popsal Alex Pastoor klub z Vysočiny. 

Slavia hrála dosud s Jihlavou dva domácí zápasy. V létě 2005 dopadlo utkání na Strahově 1:1, kdy jedinou branku sešívaných vstřelil dnešní kapitán Karel Piták. Úvodní duel sezony 2012/2013 skončil 3:3. V domácím prostředí tedy sešívaní Jihlavu nikdy neporazili. „Tak to jsem nevěděl, ale popravdě, ani mě to moc nezajímá,“ neláme si Alex Pastoor hlavu statistikou.

Po utkání se Znojmem slávistický trenér veřejně chválil Roberta Hrubého a v týdnu s ním klub prodloužil smlouvu. Znamená to, že slávistického odchovance můžeme očekávat v základní sestavě? „To jsou rozdílné věci. Já jsem ho pochválil za dobrý výkon v utkání, je to mladý hráč, odchovanec se slibnou budoucností. Pomohly tomu i okolnosti, on se ukázal v dobrém světle, a proto se klub rozhodl prodloužit jeho kontrakt,“ vysvětluje trenér.

Šance pro Roberta Hrubého je ale velkou motivací pro další mladé hráče. „Ano, to je jedna z věcí, které bychom chtěli dosáhnout. Ale současně musejí být dostatečně dobří. Třeba tento týden jsme vzali do přípravy další dva mladé hráče, chtěli jsme vidět, jak se adaptují na způsob naší přípravy i způsob komunikace,“ zdůvodňuje Alex Pastoor.

„Během pár dnů nebo týdnů uvidíme, zda-li se dokážou udržet na téhle úrovni. A pokud ano, řeknu proč ne? Vychovávat si hráče namísto nakupování je vždy výhodné pro klub, jeho pokladnu a navíc fanoušci vždycky rádi vidí hrát fotbalisty, které si klub vychoval,“ uzavřel trenér Alex Pastoor, který v neděli nebude moci využít služeb zraněných Martina Dobrotky a Tomáše Mičoly.

Před týdnem sešívaní porazili Znojmo 2:1, do sestavy se tehdy vrátil Milan Škoda. „Určitě se lépe pracuje v tréninku, když se vyhraje. Je to znát na mužstvu. Snažíme se vítězství v náš prospěch využít. Myslím si, že na zápas s Jihlavou budeme dobře připravení a snad také vyhrajeme,“ komentuje stoper Milan Škoda.

Mnoho vzpomínek má celá slávistická veřejnost na poslední domácí zápas s Jihlavou. V úvodním duelu minulé sezony Slavia s klubem z Vysočiny v Edenu remizovala 3:3. „Byl to bláznivý zápas. Prohrávali jsme o poločase 0:3, pak jsme dokázali vyrovnat. Ale to už je pryč. Teď hrajeme doma důležité utkání a určitě uděláme všechno pro to, abychom vyhráli,“ zdůrazňuje Milan Škoda. 

Sešívané tak čeká třetí zápas pod taktovkou Alexe Pastoora. Jak zatím na mužstvo trenér působí? „Jde to nahoru. Trenér nám opravdu podrobně říká, jak máme hrát, jak máme rozehrávat a útočit. Snažíme se co nejlépe plnit trenérovy pokyny a věřím, že zatím do jde dobře,“ dodal slávistický obránce.

Útočník Tomáš Necid si proti Znojmu připsal řadu šancí. Proti Jihlavě očekává ještě těžší utkání. „Víme, že tabulka je dole našlapaná, a že jsme v tom také lehce namočení. Myslím si, že Jihlava je lepší než Znojmo. Jak taktikou, tak herně. Určitě k nám přijede udělat beton, odvést si z Edenu alespoň bod. My se budeme snažit ten jejich beton rozbít, dát gól a vyhrát samozřejmě. Nic jiného než vítězství neočekáváme,“ zakončil jasně slávistický odchovanec.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články