Slavia v pátek večer přivítá Znojmo | SK Slavia Praha
Více

Slavia v pátek večer přivítá Znojmo

PRAHA/EDEN – Trenéra Alexe Pastoora čeká v pátek večer domácí premiéra na lavičce Slavie. Slavia přivítá ve 20:15 v Synot Tip Areně v Edenu Znojmo, které má v tabulce dvoubodový náskok na sešívané. „Chceme navázat na minulé výkony a získat tři body,“ zní ze slávistické kabiny před utkáním.
Trenér Alex Pastoor poprvé okusil atmosféru Gambrinus ligy v pondělí v Teplicích. I přes dobrý výkon ale Slavia podlehla 0:1. „Nemám rád porážky, výsledek byl zklamáním, ale důležité je, že způsob hry, který jsme předvedli, byl v pořádku a hráči odvedli dobrý výkon. Vytvořili jsme si i dostatek šancí, bohužel jsme je neproměnili. Takový je někdy fotbal,“ vrátil se trenér Alex Pastoor k pondělnímu duelu.

Kouč Slavie společně s asistentem Martinem Poustkou sledoval pátečního soupeře ze Znojma minulý víkend živě proti Jablonci. „Je to bojovné mužstvo, které hraje jednoduchý a přímočarý fotbal, rychlé míče směřují na dva útočníky. Ale pro nás teď nebudou žádné zápasy jednoduché. Proto vyžaduji po hráčích maximální koncentraci, aby byli schopni odvádět dobré výkony i v tréninku a tím jsme vylepšovali naší vlastní kvalitu. Jeden trénink může být zaměřený na fyzickou kondici, další na taktiku a jiný třeba na regeneraci. Ale pro mě je důležité, aby tým pracoval kvalitně za všech okolností, a to každý den,“ popisuje Alex Pastoor pátečního soupeře.

Slavia ani jeden z jarních zápasů nedohrála v jedenácti a posbírala tři červené karty. „Doufám, že vyloučeni nebudeme, bylo by to pro nás určitě jednodušší. Ale i v deseti jsme v Teplicích měli zápas pod kontrolou, to je dobré znamení. Samozřejmě, že je naším cílem snížit počet červených a žlutých karet na minimum. Budu na vývoj v tomto směru reagovat, to je jasné. Ale patří to k fotbalu a my musíme být víc opatrní,“ upozorňuje trenér, který už bude mít k dispozici kapitána Karla Pitáka, Jana Vošahlíka a Milana Nitrianského, kteří v minulém kole nemohli hrát kvůli karetnímu trestu.

„Pro kouče je vždycky dobré mít možnost výběru. Můžete si sestavu upravit podle svých představ, vede to i k větší soutěživosti mezi hráči. A když máte soutěživost v týmu, hráči ze sebe vydají to nejlepší, a to my potřebujeme. Co se týká sestavy, tak tu před zápasem nikdy nezveřejňuji. Můžeme o ní diskutovat následně, ale před začátkem utkání nikdy,“ má jasno holandský trenér Slavie. Proti Znojmu se bude muset naopak obejít bez potrestaného Marcela Gecova a zraněných Tomáše Mičoly a Martina Dobrotky.

Po příchodu do Slavie se v základní sestavě naplno zabydlel Michal Smejkal. Změnil se nějak způsob bránění po příchodu nového trenéra? „Změna je hlavně v tom, že naše čtyřka v obraně byla pokaždé v jiném složení. Co se týče herního projevu, tak je vždy podobný. Bránit kompaktně, u sebe, hodně soupeře vytlačovat a komunikovat. Je to spíše o tom, jak to plníme a jak se na to koncentrujeme. Trenér nás hodně podporuje a vyzývá nás, ať to děláme co nejlépe,“ komentuje osmadvacetiletý stoper.

Na co realizační tým hráče před pátečním střetnutím nejvíce upozorňoval? „Znojmo hraje úplně jiný fotbal než Teplice. Nejvíce jsme byli upozorňováni na to, jakým stylem Znojmo hraje. Hodně důrazně, agresivně, vychází ze zajištěné obrany a spoléhají na rychlé přechody do útoku. Na to si musíme dát největší pozor,“ pokračuje Smejkal.

Sešívaní jdou do utkání s jasným cílem získat tři důležité body do tabulky. „Chceme určitě navázat na výkony proti Dukle a Teplicím, které podle mě nebyly špatné. V Teplicích se to bohužel nedotáhlo bodově, ale máme se od čeho odrazit. Bylo vidět, že makáme, dáváme do toho všechno. Věřím, že proti Znojmu předvedeme dobrý výkon a pěkný fotbal, a že diváci budou mít na co koukat,“ doufá slávistický obránce.

Dobrou zprávou je, že by měl být k utkání připraven francouzský záložník Damien Boudjemaa. „Noha mě po pondělním utkání samozřejmě bolela, ale věřím, že budu připraven,“ ujistil Boudjemaa. „Od utkání se Znojmem očekávám vítězství a zisk tří bodů. Hrajeme teď dva zápasy za sebou doma, musíme je zvládnout a posunout se v tabulce,“ zakončil slávistický tvůrce hry.

)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články