Slavia v sobotu v 17:00 přivítá doma Jihlavu | SK Slavia Praha
Více

Slavia v sobotu v 17:00 přivítá doma Jihlavu

PRAHA – Slávisté v sobotu přivítají v Edenu Vysočinu Jihlavu. Utkání v rámci 24. kola SYNOT ligy začíná v 17:00.
„Pro nás je to jeden z nejdůležitějších zápasů. Všichni to cítíme, že po té sérii potřebujeme vyhrát. Byť nemáme úplně kompletní kádr, tak musíme pro vítězství udělat maximum. Společně s fanoušky, na jejichž podporu se těšíme a věřím, že nás poženou stejně skvěle jako v derby se Spartou,“ hledí k sobotnímu duelu trenér Miroslav Beránek.

Slavia po návratu Jihlavy do nejvyšší soutěže nemá se soupeřem z Vysočiny dobrou bilanci. „Na to v tuto chvíli vůbec nekoukám. Bereme to tak, že potřebujeme tři body a tak k tomu musíme přistoupit. Naše hra musí být zodpovědná a musíme být produktivní,“ zdůrazňuje trenér.

„Jihlava je kompaktní a dobře organizovaný tým. Hrají kombinační fotbal a venku bodují, musíme si dát pozor a být vzadu obezřetní a zároveň předvést dostatečnou kvalitu a produktivitu vepředu,“ dodal kouč, který se bude muset obejít bez několika hráčů.

„Chybět bude Martin Latka, Vukadin Vukadinovič je vykartovaný a Jarda Zmrhal má ještě problémy, takže budou scházet tito tři,“ dodal trenér Beránek s tím, že nebude moci využít dlouhodobé marody Milana Černého a Tomáše Mičolu.

V posledních zápasech se do základní sestavy vrátil Aldo Baéz. „Na utkání se hodně těším. Po domácím zápase s Bohemians a na Spartě musíme vyhrát. Myslím si, že mužstvo je hladové a chce výhru,“ tuší argentinský záložník.

Ani on nemyslí na nepříznivou bilanci s Jihlavou, vzpomíná si ale na podzimní duel. „Když jsme tam hráli na podzim, tak jsme hráli špatně a podali jsme hrozný výkon. Teď jsme na soupeře připravení, chceme vyhrát, potěšit klub i fanoušky,“ má jasno Baéz.

Co očekává defenzivní štít od Jihlavy? „Myslím si, že se budou snažit o svou hru ze zabezpečené obrany. Ví, že my potřebujeme vyhrát, ale oni si taky nemůžou dovolit prohrát,“ říká před sobotním duelem Aldo Baéz.

Poprvé se s Jihlavou setká Levan Kenia. „Musíme do toho dát sto procent! Je to opravdu důležitý zápas, navíc za sebou nemáme dobrou sérii. Musíme hrát agresivně a vyhrát,“ zdůrazňuje gruzínský středopolař. 

„Věřím, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků a společně utkání zvládneme. Při derby jsme měli skvělou podporu, chtěl bych, abychom za ni konečně poděkovali výhrou. Na hřišti pro to uděláme všechno,“ pokračuje Kenia.

Dotaz, co Levan Kenia čeká od Jihlavy, je zbytečný. „Přiznám se, že Jihlavu příliš neznám. Samozřejmě to s námi trenéři rozebírají, ale já ji kromě videa ještě neviděl hrát. To ale není podstatné, podstatný je náš výkon a to, abychom pro výhru udělali maximum,“ zakončil slávistický špílmachr.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články