Slavia zahajuje letní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Slavia zahajuje letní přípravu

Přípravu před sezonou 2021/22 zahájí v Rakousku 20 slávistů včetně nových posil či mladých hráčů.

Ve středu v dopoledních hodinách se sešli sešívaní po zhruba třítýdenní zasloužené dovolené v Edenu, aby podstoupili testy na COVID. Ve čtvrtek 24. června ráno pak, jako každý rok, zamíří na kemp do rakouského Aigenu.

V Rakousku se budou slávisté připravovat do 2. července. V Aigenu proběhne o pět dní později také druhé soustředění, které bude koncipováno jako herní, první kemp bude kondiční. Reprezentanti se k týmu budou připojovat postupně.

Do přípravy se zapojí i nové posily Srdjan Plavšić a Ubong Ekpai. S týmem neodcestují zranění Lukáš Provod a David Hovorka. Oba mají jasně naplánovaný program v domácích podmínkách. Své reprezentační povinnosti si na mistrovství Evropy plní velké množství slávistů. Česko reprezentují Jan Bořil, Tomáš Holeš, David Zima, Lukáš Masopust a Petr Ševčík. Ve slovenském výběru figurují Ivan Schranz a Jakub Hromada. S národním týmem po skoneční klubové sezony byli také Oscar Dorley, Júsuf Hilál, Peter Olayinka, Nicolae Stanciu a Abdallah Sima. Všichni jmenovaní se ke Slavii připojí později, většina pak na druhé soustředění.

S reprezentačním týmem byl i Simon Deli, kterému hostování ve Slavii skončilo. Obránce z Pobřeží slonoviny aktuálně řeší svou budoucnost. S týmem na soustředění odjíždí také Taras Kačaraba, jehož hostování bylo původně půlroční do 30. června, nicméně jeho budoucnost se ještě do konce měsíce bude řešit. Do konce června má v Unionu Berlín hostování také Petar Musa. Už během jarní části byl ve Slavii zpět Mohamed Tijani, který se v péči fyzioterapeutů vrací po operaci předního zkříženého vazu, kterou podstoupil v únoru.

Lukáš Červ, Michal Beran, Jakub Markovič, Daniel Kosek, Ondřej Karafiát a Patrik Hellebrand zahájili letní přípravu v nových klubech, kde se momentálně řeší jejich hostování. Mladíci Vágner, Višinský, Hošek, Kneifel, Starý, Křišťan, Jurásek a Rigo se připravují s druholigovou Vlašimí. Kádr v přípravě proto doplní i několik dorostenců – Kryštof Obadal, Filip Prebsl, Ondřej Kričfaluši, Daniel Samek a Erik Biegon. 

Složení týmu pro kondiční soustředění v Aigenu:

Brankáři: Ondřej Kolář, Přemysl Kovář, Jan Stejskal
Obránci: Alexander Bah, Taras Kačaraba, Ondřej Kúdela, Kryštof Obadal, Filip Prebsl, Mohamed Tijani
Záložníci: Ondřej Kričfaluši, Ondřej Lingr, Srdjan Plavšić, Daniel Samek, Ladislav Takács, Ibrahim Traoré, Mick van Buren
Útočníci: Erik Biegon, Ubong Ekpai, Jan Kuchta, Stanislav Tecl

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články