Slavia získala do ofenzivy Senegalce Dame Diopa | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala do ofenzivy Senegalce Dame Diopa

PRAHA – Slavia získala posilu do ofenzivy. Jako volný hráč přichází do Edenu senegalský útočník či ofenzivní záložník Dame Diop. Jedenadvacetiletý hráč podepsal se Slavií smlouvu na dva roky s dvouletou opcí.
Senegalský útočník Dame Diop se narodil 15. února 1993 ve městě Luga a jako mládežník působil ve fotbalové škole M‘Bour. V březnu 2012 se poprvé podíval do Evropy, když si jej vybral ruský FK Chimki. V podmoskevském klubu ale Diop nenastoupil ani k jednomu soutěžnímu utkání a v srpnu 2012 odešel na hostování do arménského FK Shirak.

Po skončení hostování pak v únoru 2013 do arménského týmu, se kterým získal tamní titul, přestoupil natrvalo. V uplynulé sezoně odehrál v domácí soutěži 25 utkání a vstřelil 8 branek. 183 cm vysoký hráč nastupoval i v evropských pohárech. V loňském roce ve čtyřech utkáních kvalifikace Ligy mistrů, letos ve dvou zápasech kvalifikace Evropské ligy proti Šachtoru Karaganda. Diop má na svém kontě už tři starty za seniorskou reprezentaci Senegalu, čtyři zápasy odehrál v dresu národního týmu do 23 let.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články