Slavia získala na hostování brankáře Mateje Rakovana | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala na hostování brankáře Mateje Rakovana

<p> Do Slavie přichází na hostování dvaadvacetiletý brankář Matej Rakovan.</p>

Brankář Matej Rakovan absolvoval ve čtvrtek se Slavií první trénink. Foto: Michal Býček.

PRAHA/EDEN – V zimním přestupovém období už Slavia přivedla obránce, záložníka i útočníka, posledním neposíleným postem zůstávala až doposud pozice brankáře. To už ale také neplatí. Ve čtvrtek 17. ledna sešívaní potvrdili hostování talentovaného slovenského gólmana Mateje Rakovana z MŠK Žilina.

„Slavia se dohodla s hráčovým mateřským klubem MŠK Žilina na půlročním hostování, jehož součástí je i následná opce," upřesnil dohodu sportovní ředitel Slavie Miroslav Držmíšek.

„Je to další z talentovaných brankářů, kterého Slavia dlouhodobě sledovala a ráda by ho vyzkoušela. Naše pozornost byla na Mateje Rakovana zaměřena už od letního přestupového termínu,“ uvedl dále Držmíšek.

Dvaadvacetiletý Matej Rakovan působil v MFK Karviná. Foto: Michal Býček.

Brankář Matej Rakovan se narodil 14. března 1990. Bez tří centimetrů dva metry vysoký gólman na podzim hostoval ze Žiliny ve druholigové Karviné, kde se stal oporou týmu, když naskočil do čtrnácti podzimních utkání. Tento mladý gólman sbíral herní zkušenosti také v Liptovském Mikuláši, kde hostoval. Na Slovensku se stal Matej Rakovan členem slovenské reprezentace do 21 let, za kterou odehrál tři utkání, v současnosti však už do ní věkem nespadá.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články