Slavii čeká ve středu večer pohárový duel s Brnem | SK Slavia Praha
Více

Slavii čeká ve středu večer pohárový duel s Brnem

PRAHA/EDEN – Ve středu od 18:30 čeká Slavii v Synot Tip Areně v Edenu první čtvrtfinálové utkání Poháru České pošty proti Zbrojovce Brno.
Trenér Slavie Alex Pastoor hledí k pohárovému střetnutí s dvěma cíli. „Pohár je asi nejkratší cesta, jak se probojovat do evropských pohárů, a pro nás současně další příležitost k tomu, abychom zapracovali na změně našeho herního stylu,“ vysvětluje trenér Alex Pastoor.

Sešívaní v neděli hráli s Jihlavou, už ve středu přivítají v Edenu Brno. Je to podle trenéra komplikace? „Myslím, že hráči jsou na tom dobře a těší se na zápas. Kondičně jsou určitě připraveni zvládnout dva až tři zápasy za týden, pro ně to nebude problém,“ má jasno trenér.

Proti Jihlavě chyběl Damien Boudjemaa, jak to s ním vypadá pro utkání s Brnem? „Boudjemaa nebude hrát, rovněž Tomáš Mičola a Martin Dobrotka, kteří jsou zranění už déle. Všichni ostatní jsou ale fit a budou k dispozici. Možná udělám v sestavě nějaké změny, ale to se ještě uvidí,“ objasnil zdravotní stav kádru trenér sešívaných. 

Po utkání s Jihlavou mluvil trenér Pastoor o tom, že jeho svěřenci nedali do hry tolik srdce. „Myslím, že tohle je důležité, protože, když něco děláte, může se stát, že uděláte chybu. To mně nevadí. Naopak ocením, když to hráči zkoušejí, jak nejlépe mohou, a neschovávají se. To je pro mě důležité. A když to takhle dělají, hrají dobrý fotbal a mají velkou šanci na dobrý výsledek,“ pokračoval kouč.

V čem je podle trenéra Slavie pohárové utkání jiné oproti tomu ligovému? „Pohár se hraje na dva zápasy, takže po domácím utkání ještě nebude nic rozhodnuto. Chtěl bych, abychom i v zápase, jako je ten středeční, pokračovali ve vývoji stylu naší hry. Důležitý je samozřejmě výsledek, ale současně i to, jak se nám podaří vylepšit naši hru,“ dodal trenér Slavie.

Obránce Martin Dostál očekává, že Slavii proti Brnu nečeká nic lehkého. „V naší situaci bude každé utkání těžké. Brno sem určitě nepřijede odevzdat svou kůži lacino, přesto doufám, že utkání zvládneme a povezeme si do brněnské odvety dobrý výsledek a podaří se nám postoupit,“ hledí před dvojzápasem s Brnem Dostál.

Sešívaní mají tak mezi zápasem s Jihlavou a středečním duelem s Brnem pouze dva dny pro trénink. „To je jedno. Za prvé je nás v kádru dost, kdo může nastoupit, za druhé každý raději hraje, než trénuje. Na hřišti se nikdo neptá na to, jestli nastoupí ten, kdo hrál proti Jihlavě, nebo naopak někdo čerstvý,“ má jasno slávistický obránce.

Slávisté po dlouhé době postoupili v Poháru České pošty až do jarní části. „Pohár je jedna z priorit, o které jsme se bavili už před sezonou a v půlce sezony. Poháru přikládáme stejnou důležitost jako lize. Je to určitě cesta do pohárové Evropy a když už jsme po dlouhé době takhle daleko, tak by byla škoda to nevyužít,“ okomentoval odchovanec Slavie.

Po utkání s Brnem následuje pro Slavii velmi těžký los. „Čím těžší soupeř, tím je to pro nás podle mě lepší. Zápasy proti Plzni, Jablonci nebo Spartě byly na podzim z naší strany dobré, takže z toho žádné obavy mít nemusíme,“ věří Dostál. 

Podobně hovoří před zápasem s Brnem Jan Vošahlík„Čekám určitě těžké utkání. Budeme se snažit o dobrý výsledek do odvety. Myslím, že Brno bude hrát na brejky a nebude lehké se před jejich branku dostat. Musíme využívat šance, které si vypracujeme, a zachytávat jejich protiútoky,“ hledí ke středečnímu duelu Vošahlík. 

V náročném programu slávistická zimní posila problém nevidí. „Pro každého hráče je lepší, když se hraje, než trénuje. Vesměs je jedno, jestli čekáme na utkání týden nebo dva dny,“ líčí Vošahlík, podle něhož si kabina důležitost poháru uvědomuje. „Všichni víme, že přes pohár je cesta do Evropy. Ve Slavii evropské poháry dlouho nebyly a určitě by všichni chtěli, aby se do Edenu zase vrátily,“ zakončil Jan Vošahlík.

Majitelé permanentek mají na pohárový duel vstup zdarma stejně jako fanoušci, kteří vlastní vstupenku z domácích zápasů se Znojmem a s Jihlavou. Před samotným zápasem s Brnem stačí, pokud si své vstupenky vyměníte za tu na zápas s Brnem.

Magazín Poločas: Václav Prošek

Také dnes vychází Magazín Poločas. V redukovaném pohárovém vydání najdete rozhovor s Václavem Proškem, který se po operaci srdce vrátil do áčka rychleji, než očekával. Dále v Poločase najdete historickou sondu, ve které jsme zmapovali veškeré slávistické úspěchy v domácích pohárech. Cena je symbolických 5,- a magazín koupíte ve Fanshopu, na vybraných stáncích s občerstvením nebo u kolportérů před stadionem i v ochozech.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články