Slavii navštívila čínská vicepremiérka Sun Chunlan | SK Slavia Praha
Více

Slavii navštívila čínská vicepremiérka Sun Chunlan

V rámci své oficiální cesty do České republiky navštívila vicepremiérka Číny paní Sun Chunlan společně s ministrem sportu a vedením čínské fotbalové asociace klub SK Slavia Praha.

Za doprovodu majoritního akcionáře klubu, předsedy představenstva společnosti Sinobo Group pana Zhou Jinhui a viceprezidenta Zhu Gaoming ze společnosti CITIC Group, si prohlédla nové muzeum a stadion Slavie. Paní viceprezidentka se v rámci své návštěvy setkala s vedením klubu, A týmem žen a mládežnickým týmem U16, který vyhrál nedávný prestižní mezinárodní turnaj v Šanghaji.

Vicepremiérku Číny Sun Chunlan vítají předseda představenstva společnosti Sinobo Group pan Zhou Jinhui a viceprezident Zhu Gaoming ze společnosti CITIC Group. Foto: Martin Malý.

Vicepremiérka Sun Chunlan sledovala také společný trénink mládežnické reprezentace Číny U14 a stejně starého týmu Slavie Praha vedený ředitelem Akademie Jiřím Plíškem a hráči A týmu Milanem Škodou, Josefem Hušbauerem a Přemyslem Kovářem.

Na závěr své zhruba hodinu a půl dlouhé návštěvy předala předsedovi představenstva SK Slavia Praha Jaroslavu Tvrdíkovi významný dar do muzea: repliku míče Cchu-ťü, starobylé čínské hry, která existovala už v III. – II. století před naším letopočtem. Roku 2004 ji FIFA prohlásila za předchůdkyni fotbalu.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články