Slavii posílí Masopust se Ševčíkem | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí Masopust se Ševčíkem

Slavia představila ještě před Vánoci první dvě posily prvního mužstva – a obě ze severu Čech. Z Jablonce přichází Lukáš Masopust, z Liberce pak Petr Ševčík. Oba podepsali smlouvu na tři a půl roku.

Nové posily představil na tiskové konferenci Jaroslav Tvrdík. „Trenéři a Honza Nezmar si je přáli, takže mým úkolem bylo je přivést do Slavie. Myslím, že se oba dva úspěšně poperou o místo v základní sestavě,“ věří předseda představenstva.

Proč se Slavia rozhodla právě pro Ševčíka s Masopustem? „Oba hráči do svého nejlepšího fotbalového věku teprve přicházejí, mají ale dost zkušeností, aby se dokázali aklimatizovat a udělat další krok ve své kariéře. Lukáš je moderní, rychlý hráč, který má dispozice pro evropský fotbal, stejně jako Petr. Věřím, že nám pomohou posunout naši hru o kus dál. Svými vlastnostmi a charakterem zapadají do toho, jak by podle nás hráči měli vypadat,“ objasňuje sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Toho doplňuje trenér Jindřich Trpišovský. „Jsou to hráči, kteří splňují naší filozofii. Jsou poctiví a fotbaloví hráči. Oba jsou ofenzivní, Petra Ševčíka jsme přiváděli do Liberce a od té doby vyspěl. Myslím, že se fanoušci mají na co těšit, na jeho kousky s míčem. Je to nejen užitečný, ale pro lidi také koukatelný hráč. Lukáš Masopust je klasický křídelní hráč využitelný na více postech. Sledovali jsme ho delší dobu, jsem rád, že se to podařilo realizovat,“ říká trenér.

„Jsem rád, že si mě Slavia z tolika možností vybrala. Udělám vše pro to, abych byl platným hráčem týmu a byli úspěšní,“ těší přestup Lukáše Masopusta.

„Chtěl bych poděkovat Slavii, která mi umožní další fotbalový krok v kariéře. Hodně si toho vážím a jsem rád, že budu pokračovat ve spolupráci s Jindřichem Trpišovským a Janem Nezmarem. Udělám vše pro to, abych se dostal o základní jedenáctky a pomohl týmu k zisku titulu,“ dodává k přestupu Petr Ševčík.

Lukáš Masopust

Křídelní hráč Lukáš Masopust se narodil v městysi Božejov nedaleko Pelhřimova. Tam také začal svou fotbalovou kariéru. Následoval přestup do Kamenice na Lípou, od roku 2004 pak hrál za Jihlavu. V roce 2012 si ho tehdejší trenér František c vytáhl z dorostu do A-týmu. První ligový start si připsal paradoxně v Edenu proti Slavii. Utkání tehdy skončilo divokou remízou 3:3, ke které Lukáš Masopust přispěl dvěma asistencemi. V lednu 2015 pak přestoupil do Jablonce.

K metě sto padesáti ligových duelů mu chybí pouze jediné utkání. V lize se trefil jednadvacetkrát, na svém kontě má i osmadvacet asistencí. V podzimní části letošní sezony třikrát nastoupil v základní sestavě Jablonce v základní skupině Evropské ligy, další tři starty má v zápasech předkola Evropské ligy.

Lukáš Masopust si zahrál také v národním týmu, ať už v mládežnických reprezentacích, kde hrával za týmy U20 a U21, tak za A-tým, v jehož dresu odehrál poločas proti Čině.

Petr Ševčík

Rodák z dalekého města Jeseník započal svou fotbalovou cestu ve vesničce Supíkovice. Poté hrával za rodný Jeseník, ze kterého v mládežnickém věku přestoupil do olomoucké Sigmy. Debut v nejvyšší ligové soutěži si odbyl v květnu roku 2014, kdy zasáhl do utkání proti Spartě. Podzimní část sezony 2014/2015 hostoval v tehdy druholigové Opavě, kde se ve třinácti duelech dokázal čtyřikrát gólově prosadit. První polovinu následující sezony hrával převážně za druholigové Béčko Olomouce, na jaře už pravidelně nastupoval za A-tým. V červenci roku 2016 přestoupil do Liberce.

Petr Ševčík má na svém kontě 72 ligových startů, připsal si dvanáct asistencí a čtyři ligové zásahy. S Libercem si také zahrál skupinu Evropské ligy, ve čtyřech zápasech základní části se trefil do sítě Fiorentiny.

Čtyřiadvacetiletý záložník také pravidelně nastupoval za mládežnické reprezentace, připsal si starty za všechny výběry od kategorie U16 až po U21. V dresu lvíčat si v roce 2017 zahrál na EURU U21.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články