Slavii posílí Ruslan Mingazov | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí Ruslan Mingazov

PRAHA – Slavia v pondělí představila novou posilu. Do Edenu přichází z Jablonce čtyřiadvacetiletý záložník Ruslan Mingazov.
Ruslan Mingazov přichází do Slavie z Jablonce, kde odehrál předcházející dvě sezony a ve Slavii podepsal smlouvu do 30. června 2019. „Mám radost, že jsem mohl přestoupit do Slavie a rád bych se přivítal s celým kádrem, realizačním týmem i se všemi fanoušky. Doufám, že tady předvedu maximum,“ říká nová posila sešívaných.

Turkmenský záložník už prostředí v Edenu zná, nastoupil zde v dresu soupeře. „Už jsem tu jednou hrál a zamiloval jsem si fanoušky i stadion. Mám rád zdejší atmosféru i to, jak fanoušci podporují tým. Doufám, že to vše jako slávista zažiju na vlastní kůži,“ usmívá se Mingazov. 

Čtyřiadvacetiletý záložník má fotbal v krvi, Turkmenistán reprezentoval i jeho otec Kamil. Vyrůstal v klubu FK Ašchabad, za jehož první tým odehrál přes šedesát zápasů ještě předtím, než v necelých 18 letech přestoupil do lotyšského Skonto FC. S klubem z hlavního města vybojoval v roce 2010 ligový titul a o dva roky později domácí pohár. Nad hlavu zvedl i trofej v posledním ročníku Baltské fotbalové ligy. 

V sezoně 2013/2014 byl zvolen nejlepším ligovým hráčem a díky jeho výkonům v Evropské lize si ho trenér Šilhavý vybral jako posilu pro Jablonec, za který odehrál dvě sezony a nastřílel v jeho dresu celkem 10 branek. Ruslan Mingazov je také pevnou součástí turkmenské reprezentace, za niž už odehrál 20 utkání.  

Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články