Slavii povede Dušan Uhrin mladší | SK Slavia Praha
Více

Slavii povede Dušan Uhrin mladší

PRAHA - Slavia zahájí ve středu v tréninkovém areálu v Horních Počernicích přípravu na nadcházející sezonu. Z pozice hlavního trenéra jí povede Dušan Uhrin ml., který v pondělí podepsal s klubem smlouvu.
„Samozřejmě, že jsem si musel zjistit nějaké okolnosti spojené se Slavií,“ říká Dušan Uhrin ml. „Nabídku jsem dostal zhruba před týdnem. Věděl jsem, že ji chci přijmout, ale musel jsem si také ověřit, jak vůbec Slavia v tuto chvíli funguje a co chce vedení Slavie dokázat v příští sezoně," doplnil.

Trenér Uhrin nejde do neznámého prostředí. „Já už jsem tady podruhé, pro mě Slavia není nic úplně nového. Dělal jsem sportovního ředitele mládeže a dělal jsem asistenta Karlovi Jarolímovi a Josefu Pešicemu," zavzpomínal nový slávistický kouč.

„Samozřejmě je to pro mě výzva, protože Slavia má historicky velice dobré jméno. Já pevně věřím, že se nám podaří stabilizovat dlouhoběji herní projev, bylo bych rád, kdybychom neměli takové výkyvy ve výkonech,“ věří před nadcházející sezonou trenér Slavie Dušan Uhrin. „Teď nechci nic slibovat, je to pro mě úplně čerstvá záležitost, v následující době se určitě vyjádřím k hodně věcem," zakončil.

Dušah Uhrin mladší se narodil 11. října 1967. Během trenérských začátků působil také ve Slavii, kde vykonával funkci asistenta trenéra. Jako hlavní trenér poprvé vedl Bohemians Praha, ze které přešel do Mladé Boleslavi. Právě ve středočeském klubu dosáhl největších úspěchů v českém fotbale, získal s ním druhé a třetí místo v lize. Následně vedl v Rumunsku Temešvár, Kluž, řecký Limassol a gruzínské Dinamo Tbilisi, se kterým dokonce vyhrál mistrovský titul. V sezoně 2013/14 trénoval FC Viktorii Plzeň a na jaře 2015 běloruský Dinamo Minsk.

V pondělí také klub ukončil po vzájemné dohodě spolupráci s trenérem Miroslavem Beránkem a sportovním ředitelem Karolem Kiselem. Oběma jmenovaným bychom chtěli poděkovat za spolupráci a současně přejeme hodně štěstí v jejich dalších krocích v pracovním i soukromém životě.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články