Slávisté na hostování: Souhrn sezony | SK Slavia Praha
Více

Slávisté na hostování: Souhrn sezony

Sezonu mají za sebou také hráči, kteří zamířili ze Slavie na hostování do jiných klubů. Dařilo se Matěji Chalušovi, který pravidelně nastupoval za Mladou Boleslavi. Brankář Martin Vantruba pak vychytal Trnavě trofej pro mistra slovenské nejvyšší ligy. Jasmin Ščuk postoupil s celkem Erzurum BB do první turecké ligy.

HET Liga

Matěj Chaluš (Mladá Boleslav) – Kapitán české reprezentace U20 odehrál sezonu na hostování v Mladé Boleslavi. Za A-tým nastoupil k sedmnácti zápasům a vstřelil tři branky, naposledy rozhodl svým gólem o výhře nad Bohemians 1905. Další tři starty si připsal v domácím poháru. Dařilo se mu také v dresu národního týmu U20, s kapitánskou páskou dovedl Česko ke třetímu místu v osmičlenné Elitní lize. Český tým skončil za Německem a Anglií, za sebou pak nechal například Itálii, Portugalsko nebo Nizozemsko.

Daniel Trubač (Teplice) – Reprezentant do jednadvaceti let naskočil za Teplice celkem do 23 zápasů, další dva duely odehrál za juniorku. V dresu Lvíčat pak nastupoval do kvalifikačních duelů o postup na mistrovství Evropy U21. K domácí výhře nad Chorvatskem přispěl asistencí na vítězný gól.

Martin Berkovec (Karviná) – V brance slezského celku odchytal v letošní sezoně třináct zápasů, jedenáct z nich na podzim, další dva duely v závěru ligové části, kdy udržel dvakrát čisté konto a pomohl Karviné k záchraně v lize.

Prva liga (Slovinsko)

Marko Alvir (NK Domžale) – Ve slovinské lize nastoupil za NK Domžale do 21 zápasů, ve kterých dokázal skórovat hned pětkrát. Slovinský celek obsadil v domácí soutěži třetí příčku a zahraje si tak předkolo Evropské ligy.

TFF 1. Lig (2. turecká liga)

Jasmin Ščuk (Erzurum BB) – 31 utkání v druhé nejvyšší turecké lize včetně play off odehrál v dresu Erzurum BB Jasmin Ščuk. Kromě osmi žlutých karet vstřelil také dvě branky. Jeho tým nejprve v lize obsadil příčku zajišťující play off, následně přešel v první fázi přes Umraniyespor a ve finále porazil Gaziantep v penaltovém rozstřelu. Jasmin Ščuk svůj pokutový kop proměnil a mohl tak slavit postup do první ligy.

Fortuna liga (Slovensko)

Martin Vantruba (Trnava) – Mladý brankář, který v zimě do Slavie přestoupil, v jarní části ještě hostoval v Trnavě. V uplynulé sezoně odchytal celkem 25 duelů a významnou měrou se podílel na zisku mistrovské trofeje.

Kristijan Trapanovski (Prešov) – Před jarní části odešel na hostování do slovenského Prešova, kde však sbíral jen minuty v závěru utkání. Prešov sestupuje do druhé ligy.

Fortuna národní liga

Jan Kuchta (Bohemians 1905/Viktoria Žižkov) – Podzimní část hostoval v týmu Bohemians 1905, kde zasáhl do devíti zápasů, pět z nich však bylo v dresu juniorky, za kterou vstřelil dva góly. Od začátku roku 2018 působí ve Viktorii Žižkov, za kterou se v dvanácti zápasech prosadil čtyřikrát.

Marcel Čermák (Viktoria Žižkov) – V končící sezoně 2017/18 nastoupil za Viktorii Žižkov ve středu zálohy celkově do 26 zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól.

Vojtěch Mareš (Viktoria Žižkov) – Mladý stoper hájil dres Viktorie Žižkov v celkem sedmnácti zápasech, v lednu se připravoval s A-týmem Slavie. S reprezentací U19 bojoval o postup na ME U19, bohužel neúspěšně.

Václav Pardubský (Viktoria Žižkov) – Ve Viktorii Žižkov nastupuje už druhou sezonu, v tomto soutěžním ročníku odehrál celkem čtrnáct duelů. Také on v zimě absolvoval přípravu s A-týmem Slavie.

Petar Musa (Viktoria Žižkov) – Pět branek ve dvaceti zápasech, to je bilance chorvatského dvacetiletého útočníka. Tři trefy si nechal do posledních dvou kol. Na svém kontě má také jednu červenou kartu.

Olivier Kingue (Ústí nad Labem) – Jarní část hostoval v Ústí nad Labem, kde bojoval o záchranu ve druhé nejvyšší soutěži. Dvěma góly pomohl k posunu mimo sestupové pásmo a Ústí si tak zahraje druhou ligu i v příští sezoně.

Patrik Gilian (Ústí nad Labem) – Také obránce Patrik Gilian pomohl Ústí nad Labem k záchraně, letos odehrál třináct zápasů, ve kterých dokázal jednou skórovat.

Daniel Souček (MAS Táborsko) – 23 zápasů odehrál za Táborsko, které nakonec skončilo jednu příčku nad sestupovými pozicemi. Daniel Souček také nastupoval za úspěšný národní tým Česka U20.

Zdeněk Linhart (MAS Táborsko) – Po podzimním hostování v Olomouci zamířil na jaro do Táborska, kde naskočil za A-tým do devíti duelů a přispěl jednou brankou, naposledy se trefil proti Českým Budějovicím, jeho gól přinesl zisk bodu.

Ondřej Žežulka (Olympia) – 23 startů v dresu nováčka Olympie zaznamenal stoper Ondřej Žežulka. Kromě toho se mu povedlo také třikrát rozvlnit síť za zády brankáře soupeře.

Lukáš Soukup (Olympia) – Za Olympii odchytal osm zápasů, ve kterých udržel třikrát čisté konto.

Česká fotbalová liga

Miroslav Routek (Dobrovice) – V druhé sezoně v Dobrovici byl střední obránce Miroslav Routek důležitou součástí kádru. Naskočil celkem do třicet zápasů a dokázal vstřelit jeden gól. Dobrovice je čtyři kola před koncem soutěže na dvanácté příčce ČFL.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články