Slávisté nominováni do reprezentačních výběrů | SK Slavia Praha
Více

Slávisté nominováni do reprezentačních výběrů

V závěru března mají své zápasy naplánovány reprezentační celky. V nominaci českého A-týmu jsou čtyři hráči Slavie. Do českého výběru U20 byl z kádru áčka nominován Pavel Bucha. Závěrečné boje o postup na mistrovství Evropy mají před sebou národní týmy U19 a U17, ve kterých má Slavia také početné zastoupení.

Česká republika

A-tým

Svěřence trenéra Karla Jarolíma čeká turnaj China Cup, na kterém změří síly s Uruguayí a ve druhém duelu s jedním z dvojice Čína – Wales. Do nominace si trenér vybral čtveřici hráčů Slavie. Z obranných řad pojede na reprezentační sraz Jan Bořil, dále záložníci Josef Hušbauer a Tomáš Souček, čtvrtým do party je pak kanonýr Milan Škoda.

Mezi náhradníky se pak dostal brankář Ondřej Kolář, dále pak trojice obránců Ondřej Kúdela, Lukáš Pokorný a Jakub Jugas, křídelní univerzál Jan Sýkora a střelec Stanislav Tecl.

U21

Do nominace k zápasům s Chorvatskem a Řeckem se dostal Daniel Trubač, který hostuje v Teplicích. Mezi náhradníky je Pavel Bucha.

U20

V týmu U20 se už Pavel Bucha ocitl v hlavní nominaci. Spolu s ním si trenér Karel Krejčí vybral Daniela Součka, Matěje Chaluše a Jana Kuchtu, všichni tři jsou aktuálně na hostování v jiných klubech. Mezi náhradníky jsou poté Marcel Čermák a Vojtěch Pardubský, kteří hostují v celku Viktorie Žižkov.

U19

V poslední fázi kvalifikace o postup na ME U19 bude bojovat o postup stoper Vojta Mareš, který také hostuje ve Viktorii Žižkov. Tým U19 čekají duely s Polskem, Řeckem a Itálií. Členem výpravy je také trenér sešívaného celku U19 Pavel Trávník. Náhradníky jsou David Beňo a Karel Schneider.

U18

Tým Jana Suchopárka odehraje dvě přípravná utkání s Dánskem, první duel odehraje v Hradci Králové, druhý v Lázních Bohdaneč. Do výběru trenéra se dostali záložníci Matěj Valenta a Michael Hönig, náhradníky jsou pak Libor Drozda, Jiří Janoušek, David Macháček a Michael Azilinon.

U17

Hned osm slávistů bude bojovat v dresu národního týmu U17 o postup na ME U17. Nominování byli brankář Jakub Markovič, obránci Tomáš Vlček a Daniel Kosek, do záložní řady pak Michal Kubáň, Jakub Zeronik, Matěj Vít a Jan Žambůrek, dále pak útočník Ladislav Krobot. Také tentokrát bude v roli trenéra brankářů Radek Černý. Mezi náhradníky jsou pak Tomáš Vincour, Michal Hošek a David Eichler. V cestě za postupem stojí českému týmu Srbsko, Španělsko a Ukrajina. Všechna utkání se hrají v Olomouci.

Ukrajina

Trenér Andriy Shevchenko si do svého týmu vybral Eduarda Sobola, soupeři východoevropského celku bude Saudská Arábie a Japonsko.

Pobřeží slonoviny

Simona Deliho čeká v dresu Pobřeží slonoviny přípravné utkání s Togem.

Kamerun

Také kamerunský národní tým odehraje jeden přípravný duel, soupeřem mu bude Kuvajt. Do nominace Kamerunu se opět dostal Michael Ngadeu-Ngadjui.

Turkmenistán

V rámci kvalifikace na Asijský pohár změří Turkmenistán s Ruslanem Mingazovem síly s Bahrajnem. Turkmenistán má už postup na Asijský pohár jistý.

Zahraniční hráči mládeže

Do slovenského výběru U21 si trenér vybral záložníka Jakuba Hromadu a také brankáře Martina Vantrubu. Slovenský tým čekají dva duely kvalifikace na ME U21 proti Albánii. Do týmu U21 Ázerbajdžánu byl nominován Rovlan Muradov z kádru juniorky, toho čekají zápasy kvalifikace na ME U21 s Kosovem a Irskem.

Poslední část bojů o EURO U19 čeká také Bosnu, v jejímž dresu se bude o postup prát Imad Rondić, soupeři Bosny budou Dánsko, Rakousko a Turecko. Střetne se tak s Ericem Schnürerem, kterého si trenér vybral do výběru U19 Rakouska. Stejně tak bude o postup hrát Kristijan Trapanovski s Makedonií U19, soupeřem mu bude Anglie, Maďarsko a Lotyšsko.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články