Slávisté odjeli na herní soustředění | SK Slavia Praha
Více

Slávisté odjeli na herní soustředění

Sešívaní v pondělí odcestovali na zkrácené herní soustředění do Rakouska, kde před startem nové sezony odehrají i páteční ligovou generálku proti Piastu Gliwice.

Fotbalisté Slavie odjeli na druhé, herní soustředění do rakouského Aigenu. Původní termín odjezdu byla středa 7. července, u jednoho hráče A-týmu byl ale v den, kdy se podroboval očkování druhou dávkou vakcíny, souběžně proveden PCR test. Výsledek byl bohužel pozitivní na mutaci delta. Klub nechtěl kvůli jednomu pozitivnímu výsledku na COVID 19 riskovat a start herního soustředění odložil na pondělí.

Pondělnímu odjezdu po přetestování, ve kterém byli všichni testovaní negativní a rozbory krve potvrdily vysokou hladinu protilátek, už nic nebránilo, a tak po poledni nabrala sešívaná výprava směr Rakousko. Původně plánovaný čtvrteční zápas byl zrušen, místo něj slávisté odehrají tréninkové utkání. V pátek pak svěřenci Jindřicha Trpišovského v ligové generálce poměří síly s Piastem Gliwice, šestým týmem uplynulé sezony polské ligy a mistrem ročníku 2018/19.

Do Aigenu se Slavií odcestoval téměř kompletní kádr, po soustředění se připojí ke Slavii čeští reprezentanti. Aleš Mandous už je však s týmem od pondělí. Na soustředění neodjel kromě brankáře Jana Stejskala, který míří do Olomouce, také útočník Júsuf Hilál, který jedná o odchodu do jiného klubu. Ve výpravě nechybí útočník Petar Musa, kterému skončilo hostování v Unionu Berlín. Na soustředění bude trenérům k dispozici i obránce Taras Kačaraba, který se se Slavií i nadále připravuje a o jehož dalším působení v Edenu jedná Slavia s Libercem. S týmem cestují i dva mládežníci, dvacetiletý obránce Michal Hošek a o pět let mladší gólman Stefan Jovanoski, který působí v kategorii U16.

Z pátečního duelu s Gliwicemi přineseme přímý přenos. Zpět do Prahy se slávisté vrací na konci tohoto týdne, první ligový zápas je pak čeká o šest dní později ve Zlíně.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články