Slávisté odlétají do Leverkusenu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté odlétají do Leverkusenu

Slávisté v úterý podvečer odletěli z letiště Václava Havla do Německa, kde je čeká poslední zápas skupinové fáze Evropské ligy proti Bayeru Leverkusen.

Sešívaní odcestovali do Německa, kde se s jistotou postupu utkají s Bayerem Leverkusen o první místo skupiny C Evropské ligy. Tým doplní hned čtyři mladíci z B-listu – Matěj Jurásek, Jakub Křišťan, Tomáš Rigo a Matyáš Vágner. 

Ze zdravotních důvodů s týmem naopak neodletí David Hovorka, Ladislav Takács a Tomáš Holeš, který si z vítězného derby odnesl zranění. S týmem neodcestoval ani Tomáš Malínský, který dohání kondici po zranění.

Přestože má Slavia jistotu postupu, chce v Leverkusenu zabodovat. „Nikam nejezdíme na výlet, každý zápas hrajeme na vítězství. Všichni se na to těšíme. Nebudeme říkat, že jsme pod nějakým psychickým tlakem, to svoje jsme splnili a teď si jedeme zahrát o první místo. I když nám k tomu stačí remíza, tak určitě budeme hrát na vítězství, ale to se ukáže na hřišti,“ říká o posledním zápasu skupiny Zdeněk Houštecký.

První místo ve skupině je pro sešívané velkou motivací. „Skončit ve skupině před bundesligovým Leverkusenem a francouzským Nice by byla třešnička na dortu a ohromný úspěch,“ komentuje motivaci asistent trenéra.

Slavia v domácím zápase Leverkusen porazila 1:0, zápas byl ale hodně ovlivněn červenou kartou hostí v prvním poločase. „Líbí se nám styl Leverkusenu, hrajeme podobně. Když jsme se koukali na rozbor prvních třiceti minut, byl zápas vyrovnaný, pak ho ovlivnilo to vyloučení. Když jsme vedli 1:0, tak byl Leverkusen i v deseti stále nebezpečný, potvrdili svou kvalitu. My tam ale teď jedeme bojovat o první místo. Ten zápas je hodně otevřený, protože oni taky nebudou pod tlakem. Oba týmy jsou hodně vytížené, takže uvidíme, v jakém složení nastoupí.“

Vzhledem k tomu, že má Slavia postup jistý, si trenéři můžou dovolit zamíchat se sestavou a dát prostor méně vytíženým hráčům. „Všichni hráči, kteří nastoupili v základní sestavě, nebo naskočili z lavičky, si říkají o základní sestavu. Vždycky splní, co od nich chceme a vytváří skvělou konkurenci v týmu. S tím jsme spokojeni, takže určitě dostanou šanci i další hráči.“

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články