Slávisté odlétají do Rumunska | SK Slavia Praha
Více

Slávisté odlétají do Rumunska

V neděli v podvečer sešívaní vyráží do rumunské Kluže, proti které v úterý odehrají první zápas play-off Ligy mistrů.

„Všichni se těší moc, směřovali jsme k tomu vlastně celý rok. Sen byl vyhrát titul, podařilo se nakonec získat double. Cíl, který je před námi teď, jsme si také určili před více než rokem. Snem je postup do základní skupiny Ligy mistrů,“ říká před odletem asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Slávisty v Rumunsku čeká tým, který v úvodních třech předkolech nejprestižnější evropské soutěže vyřadil Astanu, Maccabi Tel Aviv a posléze i slavný skotský Celtic. „Byli jsme jak na zápase v Kluži, tak na Celticu. Mají ohromnou kvalitu, jsou to zkušení hráči, kteří mají od pěti do třiceti startů v Lize mistrů. Jsou techničtí a silní na balonu. V základu má Kluž jen dva Rumuny, jinak jsou to hráči z Jižní Ameriky, Francie a tak podobně, je to směsice technických typů. Něco na ně máme připravené, uvidíme ale až na hřišti, jak se nám to celé povede zrealizovat,“ přibližuje asistent trenéra Jindřicha Trpišovského. 

Do místa dějiště utkání odlétají slávisté tradičně s dvoudenním předstihem, nedělní odpolední trénink však absolvovali ještě v Edenu. „Vždy jsme létali dříve a trénink jsme měli až tam, vždy to bylo na pohodu. Teď jsme zvolili tenhle model, ve své podstatě to je ale jedno, vždy si to nějak přizpůsobíme ke své pohodě a myslím si, že to nikdo ani neřeší,“ říká Zdeněk Houštecký. 

Do známého prostředí se vydává záložník Slavie Nico Stanciu, který se nedaleko Kluže narodil. „Soupeře znám velmi dobře. Některé hráče dobře znám, protože jsou to mí spoluhráči z národního týmu. Síla, kterou mají, ale podle mě pochází od trenéra. Dan Petrescu je podle mě nyní nejlepší trenér v lize. Zaslouží si všechno uznání za to, čeho Kluž dosáhla, protože je to skvělý trenér a tým s ním zažil skvělé úspěchy.“

„Očekávám těžký zápas. Říkal jsem to klukům už předtím, než hráli proti Celticu. Já a Alex Baluta jsme byli jediní, kdo tvrdil, že pojedeme do Kluže, protože každý čekal, že postoupí Celtic. Očekávám velmi náročný zápas a myslím, že šance jsou vyrovnané. Jsme velmi silné mužstvo a já našemu týmu věřím. V tuhle chvíli ale nemůžeme podcenit žádného soupeře, protože Kluž už vyřadila tři velmi dobré týmy,“ má jasno Nico Stanciu.

Do Rumunska odcestuje kompletní kádr Slavie, kromě slovenského záložníka Jakuba Hromady. O složení finální osmnáctky se rozhodne až v místě dějiště zápasu. „Kluci jsou jedna parta, chystá se tam i celé vedení. Všichni si zaslouží tam jet, na někoho se pak bohužel nedostane a dostane černého Petra. To je život, fotbal. Kluci ale drží při sobě, vidíte, jak jsou všichni pozitivně naladění a dělají pro tým maximum,“ ví asistent trenéra Zdeněk Houštecký

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články