Slávisté odletěli do Genku | SK Slavia Praha
Více

Slávisté odletěli do Genku

Slavia odletěla v úterý dopoledne ke čtvrteční odvetě Evropské ligy s Genkem. „Chceme do zápasu vlítnout, jdeme do utkání s odhodláním postoupit,“ řekl asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Do letadla v barvách Slavie, které odletělo do nizozemského Maastrichtu, nasedlo celé mužstvo. „Letíme celý tým, včetně vykartovaného Michaela Ngadeua. Jediný, kdo chybí, je Honza Matoušek, který odešel na hostování do Příbrami,“ řekl asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Trenéři řeší náhradu na postu stopera, kde nemůže nastoupit distancovaný Ngadeu. „Míša je stabilní kámen sestavy, ale Simon ho určitě plnohodnotně nahradí, má skvělou formu, kolikrát je těžké se rozhodnout, který ze stoperů bude hrát, všichni jsou ve výborně kondici.“ Houštecký ale nevyloučil ani další změny v základní jedenáctce. „V zápase s Teplicemi Alex Král skvěle oživil hru, takže je možné, že on bude jednou ze změn v naší sestavě. Máme tak široký kádr, že může dostat šanci i hráč, který nehrál, ale nechci zatím víc prozrazovat.“

Podle Houšteckého si letí Slavia do Genku pro postup do osmifinále Evropské ligy. „Musíme se nakopnout, věříme týmu, že uspěje, jinak by snad ani nemělo cenu do Genku jezdit. Máme to dobře rozehrané, pořád jsou postupové šance 50:50. Věříme, že naší výhodou by mohl být výsledek z domácího zápasu 0:0, snad se nám podaří brzy vstřelit gól a uvidíme, jak se utkání bude vyvíjet.“

Genk, stejně jako Slavia, má za sebou čerstvou ligovou prohru. „Viděl jsem první poločas zápasu s Bruggami, který Bruggy vyhrály 2:0, nakonec utkání skončilo výhrou Brugg 3:1. Jsem rád, že jsem ho viděl, mohli bychom v něm najít i nějaký recept na Genk, některé věci nám utkání ukázalo. Na druhou stranu náš soupeř udělal v sestavě určité změny a myslím, že sestavu pozmění i na čtvrteční duel. Viděli jsme ale hodně jejich zápasů, ligu začali na jaře hrát dříve než my. Styl nemění, hrají stále stejně. My se také snažíme hrát naši hru, klíčové pro nás bude štěstí v zakončení. Chceme do zápasu vlítnout, jdeme do utkání s odhodláním postoupit,“ uvedl Houštecký.

Jeden z nejzkušenějších hráčů v týmu Josef Hušbauer prozradil, s jakou taktikou by mohli slávisté do utkání nastoupit. „Genk ví, že pokud se nám podaří vstřelit gól, tak oni musí vstřelit dva, čekám od nich, že budou hrát hodně ofenzivně, snažit se rozhodnout co nejdříve. Věřím, že pokud by se nám podařilo dát branku, tak bychom mohli hrát na brejky ze zajištěné defenzivy a měli bychom větší šanci uspět.“

Slávisté mohou čerpat poznatky i z prvního vzájemného duelu, který budou ještě důkladně rozebírat na videu. „Soupeř hrál velmi dobře jako celek, určitě mají velmi silný střed hřiště, to jsme věděli už před utkáním. Stejně tak se ukázalo, že mají v ofenzivě hodně kvalitní hráče,“ vyzdvihl přednosti Genku Hušbauer.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články