Slávisté odletěli do Kodaně | SK Slavia Praha
Více

Slávisté odletěli do Kodaně

Sešívaní ve středu ráno odletěli ke třetím zápasu Evropské ligy. S týmem cestují i rekonvalescenti Milan Škoda a Stanislav Tecl.

Po reprezentační pauze se pomalu vyprazdňuje marodka. „Milan Škoda i Standa Tecl jsou zdravotně v pořádku a připravení nastoupit. Neměli jsme de facto žádného útočníka, byl Maty, který měl taky nějaké problémy, ale teď se nám marodka vyprazdňuje a jsme za to rádi," říká asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Je to klíčový zápas, ale to je svým způsobem každý. Máme je pak ještě doma, pak hrajeme v Edenu se Zenitem a jedeme do Bordeaux. Je jedno, jestli hrajeme doma nebo venku, připravujeme se na každý zápas,“ pokračoval Zdeněk Houštecký.

„Kodaň hraje s vysoko postavenou obranou. Hodně dostupují hráče. Myslíme si, že to bude jiný fotbal než od Petrohradu, ten nás nechal dost na volno. Vymýšlíme něco, co by ně mělo platit. Když je Kodaň na míči, tak je otevřená. Jejich obrana je nahoře, pak jsou při ztrátě zranitelní. Na to se budeme soustředit,“ popsal soupeře asistent trenéra Slavie.

Coufal: Neuhráli jsme nic v Petrohradě, teď to musíme napravit

„Byli bychom rádi, kdybychom podali výkon jako v Petrohradu, konečně bychom k tomu také chtěli přidat góly. Jedeme tam zopakovat výkon z minulého zápasu, chtěli bychom ale hrát ještě o něco lépe. Kodaň hraje trochu jiným stylem než Zenit. Určitě nás poté, co jsme předvedli v Petrohradu, nepodcení,“ očekává od soupeře Vladimír Coufal.

„Víme, že hrají 4-4-2, hodně napadají a chodí pak rychle nahoru. Dneska se podíváme na video a uvidíme, co se s tím dá dělat,“ říká před odletem krajní obránce Slavie.

„Skupina je hodně vyrovnaná, každý může porazit každého, každý bod se počítá a může být klíčový. Neuhráli jsme nic v Petrohradě, budeme to teď muset napravit. Výhra by nám pomohla, měli bychom šest bodů a soupeře měli za sebou. Kodaň je v dánské lize druhá, poslední zápas vyhráli 3:1. Určitě se dobře naladili a budou mít formu a chuť. Což my ale máme taky,“ prozradil Vladimír Coufal.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články