Slávisté odletěli do Portugalska na zimní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté odletěli do Portugalska na zimní přípravu

Na třítýdenní soustředění v portugalském Algarve odcestovalo celkem 31 slávistů včetně mladíků a nových posil.

S týmem do Portugalska odcestovali i uzdravení David Hovorka, Ondřej Kúdela a Lukáš Provod. Jan Bořil bude v Praze léčit své zranění a v nejbližších dnech se rozhodne o dalším lékařském postupu. O stavu kapitána budeme informovat.

S týmem do Portugalska v tuto chvíli neletí útočník Jan Kuchta, který má svolení jednat o přestupu do zahraničí.

Soustředění s týmem kromě tradičních opor začnou i nové posily. Jednadvacetiletý ukrajinský stoper Maksym Talovjerov, který do Slavie přestoupil z Českých Budějovic a záložník Filip Blecha, který do Edenu přišel z Vlašimi.

Do Algarve odletěla s týmem i trojice mladíků, kteří na podzim úspěšně hostovali ve Vlašimi. Fantastickou podzimní část sezony zažil ve Vlašimi osmnáctiletý forvard Denis Alijagič, který ve čtrnácti zápasech druhé ligy nasázel 11 gólů a je nejlepším střelcem F:NL. S týmem je i osmnáctiletý křídelník Denis Višinský, který už si v loňské sezoně zahrál pět zápasů za A-tým Slavie, na podzim se ve druhé lize třikrát trefil a několik gólů připravil i pro Denise Alijagiče. Dvojici ofenzivních hráčů doplňuje osmnáctiletý stoper Filip Prebsl, který jistými výkony ve středu obrany dopomohl Vlašimi k přezimování na čtvrtém místě druhé ligy.

S týmem odcestovali i talentovaní mladíci z B-týmu, brankář Antonín Kinský už si odbyl debut v poháru na hřišti Velvar. Kryštof Obadal, který je zapsaný na B-listu pro evropské poháry, na premiéru v sešívaném čeká, za slávistickou rezervu odehrál na podzim deset zápasů a jednou se gólově prosadil. Útočník Filip Horský se dvakrát představil ve slávistickém áčku, debutoval z lavičky proti Liberci a premiéru v základní sestavě okořenil gólem v MOL Cupu proti Zlínu.

Petera Olayinku místo soustředění čeká Africký pohár národů s nigerijskou reprezentací. Alexander Bah měl pozitivní test na covid-19 před návratem do České republiky a k týmu se připojí později. Ladislav Takács má svolení hledat si nové angažmá.

Původně plánované utkání proti Servette Ženeva, aktuálně pátému celku švýcarské Super League, muselo být kvůli covidu v kádru soupeře zrušeno. O náhradním utkání se jedná. Druhý přípravný duel by měli sešívání odehrát 22. ledna s Hajdukem Split. Ve hře je v tento den i dvojzápas, o kterém budeme informovat.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články