Slávisté ovládli anketu Fotbalista roku | SK Slavia Praha
Více

Slávisté ovládli anketu Fotbalista roku

Současní i bývalí slávisté obsadili přední příčky ankety Fotbalista roku 2020. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Tomáš Souček, trenérem Jindřich Trpišovský a talentem roku byl zvolen David Zima!

V roce 2020 získala Slavia titul a za dva týdny sehraje utkání čtvrtfinále Evropské ligy s anglickým Arsenalem. V současné sezoně vede domácí ligu s několikabodovým náskokem a výkony jejich současných i bývalých hráčů byly odměněny v anketě o nejlepší fotbalisty Česka.

V anketě hlasují členové fotbalové akademie, do které patří prvoligový trenéři a kapitáni, reprezentanti s minimálně 25 starty za národní tým, vítězové uplynulých ročníků, zástupci médií a fotbalové asociace.

Trenér roku

Jindřich Trpišovský dokázal obhájit prvenství v anketě, v níž zvítězil i v minulém roce. V těsném hlasování porazil bývalého trenéra Slavie a současného kouče české reprezentace Jaroslava Šilhavého. Jindřich Trpišovský získal 453 hlasů, Jaroslav Šilhavý 429. V roce 2020 se mu se Slavií podařilo vyhrát druhý titul v řadě a po nepovedené kvalifikaci o Ligu mistrů se probojovat do vyřazovací fáze Evropské ligy. Na konci ledna vedl sešívané už do 100. ligového zápasu, v nichž 74x zvítězil. Od té doby si připsal dalších 8 utkání a 6 výher. Letos ještě v lize se Slavií neprohrál.

„Za tímto oceněním se skrývá velká práce hodně lidí. K mojí práci je potřeba práce spousty lidí okolo mě, kteří vytvářejí servis týmu a výrazně mi pomáhají,“ říká po výhře v anketě Trenér roku Jindřich Trpišovský.

Fotbalista roku

Anketu Fotbalista roku s velkým předstihem vyhrál Tomáš Souček, který získal 843 hlasů. Druhé místo obsadil Vladimír Coufal s 348 hlasy a třetí záložník Herthy Berlín Vladimír Darida. V první desítce se umístili také bývalý slávista Alex Král (4. místo) a současné opory sešívaných, brankář Ondřej Kolář (9. místo) a záložník Petr Ševčík (10. místo).

„Cením si toho opravdu hodně, protože je to asi největší individuální ocenění, co v Česku může být. Je to pro mě obrovská čest. Vždycky jsem byl ten, co si cení víc týmových trofejí, ale tým dělá individuality a já jsem hrozně rád, že mě lidi volili,“ říká vítěz ankety Tomáš Souček.

Talent roku

David Zima, který do Slavie přišel na hostování s opcí v polovině sezony 2019/20 a natrvalo se zde usadil před začátkem právě probíhající sezony, zvítězil v anketě talent roku s velkým předstihem před druhým Ladislavem Krejčím ml. Dvacetiletý stoper si v této sezoně našel pevné místo v základní sestavě a po boku Ondřeje Kúdely tvoří skvělou obrannou dvojici, která zatím se zbytkem obrany v lize inkasovala pouze 15 gólů ve 24 utkáních a je nejlepší v celé soutěži. 

„Pomohl mi trenérský štáb, rodina a kluci v kabině, kteří mě drželi a přijali mě od začátku, co jsem ve Slavii,“ říká ke své výhře David Zima.

Fotbalistka roku

V anketě o nejlepší českou fotbalistku, stejně jako v minulém roce, vyhrála Kateřina Svitková, která před touto sezonou přestoupila ze Slavie do anglického West Hamu. Za kladiváře si stihla připsat už tři branky. V anketě tak překonala Andreu Staškovou z Juventusu Turín a Lucii Martínkovou ze Sparty. Na čtvrtém místě se umístila slávistka Barbora Votíková.

eFotbalista roku

Slavia slaví úspěch i na poli e-sportu. Její hráč DRMi10 obsadil v anketě bronzovou pozici. První se v této kategorii umístil T9Laky z Viktorie Plzeň, na druhém místě Seron z Teamu Sampi.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články