Slávisté uspěli v anketě Grassroots neprofesionálního fotbalu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté uspěli v anketě Grassroots neprofesionálního fotbalu

PRAHA – Tento týden zaznamenala Slavia řadu úspěchů v anketě Grassroots pro nejlepší hráče a trenéry mládežnického, ženského a neprofesionálního fotbalu a futsalu. V ženské kategorii se umístili trenér Anton Mišovec, dále pak Veronika Pincová a Bára Votíková. V dorostu reprezentoval Slavii Alex Král.
Největšího úspěchu dosáhl trenér slávistických žen Anton Mišovec, který se stal trenérem roku. Nebyl to pro něj ale první úspěch v této anketě. „Potěšilo mě individuální ocenění mé trenérské práce. V této anketě jsem byl v minulosti oceněn také v dorostenecké kategorii, kdy jsem trénoval ve Slavií. S pokorou si uvědomuji, že kolektivní úspěch je ve fotbale nejdůležitější. Děkuji celému našemu týmu za úspěchy, kterých jsme dosáhli,“ uvedl pro slavia.cz trenér Anton Mišovec.

Třetí místo v kategorii hráčka roku získala Veronika Pincová, která ocenění v minulosti i vyhrála. „Je u nás spoustu dobrých hráček, které by mohly být na mém místě. Jsem moc rád, že jsem se opět probojovala aspoň na třetí místo,“ nechala se slyšet slávistická stoperka, která si ale na jaře bude muset dát od fotbalu pauzu.

„Musím bohužel na plastiku předního zkříženého vazu, takže budu holkám fandit pouze z tribuny, ale věřím, že když do toho dáme všechno, tak jaro zvládneme,“ pokračuje Pincová, kterou v anketě doplnila další spoluhráčka.

Bára Votíková obsadila druhé místo v kategorii talent roku. „Takové ocenění je pro mě samozřejmě velký úspěch a jsem za něj moc rád. Nicméně je to o dřině a budu na sobě pracovat dál. Důležité je neusnout na vavřínech. Fotbal je týmový sport a případný jarní zisk titulu se Slavií by pro mě byl největším úspěchem,“ hledí k jarní části slávistická brankářka.

Bere ocenění jako motivaci do další práce i trenér Mišovec? „Motivací je pro mě každé ocenění, moc si toho vážím. V oblasti ženského fotbalu bych rád pomohl k jeho popularizaci a dosáhl cílů, které jsem si sám stanovil. Vítězství týmu, který trénuji, jsou pro mě největší motivací,“ dodává trenér, jehož svěřenkyně už týden trénují a připravují se na jaro.

„Náplň tréninkových jednotek v přípravném období bude rozmanitá. V období deset přípravných týdnů se budeme věnovat zvyšování kondice, silových parametrů a zlepšování herních prvků, individuálních a také týmových. Budeme pokračovat také v mentálním tréninku hráček,“ nastínil plán na další týdny kouč Slavie. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články