Slávisté v dresu Česka | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v dresu Česka

Definitivně poslední akcí byly pro některé hráče Slavie reprezentační srazy. S A-týmem Česka odcestovalo do Rakouska pět slávistů, za tým U21 pak hráli ve dvojzápase proti Rakousku tři hráči Slavie.

A-tým: Pětice slávistů v reprezentačním Áčku

Na závěr sezony čekala na český národní tým dvojice zápasů, svěřenci trenéra Karla Jarolíma se na soustředění v Rakousku utkali s Austrálií a Nigérií. Kouč Česka si do svého výběru vzal pět slávistů – Jakuba Jugase, Jana Bořila, Tomáše Součka, Jana Sýkoru a Josefa Hušbauera. V původním výběru trenéra byl také Jaromír Zmrhal, ten se však kvůli déle trvajícím problémům s kolenem z reprezentačních povinností omluvil.

Do prvního utkání s Austrálií naskočili v obraně Jakub Jugas a Jan Bořil, v záložní řadě pak Josef Hušbauer. Všichni tři odehráli celý duel, Jan Sýkora pak přišel do hry v 57. minutě. Český národní tým ale podlehl Austrálii vysoko 0:4.

Proti Nigérii hrála v základní sestavě jiná trojice, šanci dostali opět Jakub Jugas a Josef Hušbauer, které v záložní řadě doplnil Tomáš Souček, oba záložníci odehráli 65 minut. V 79. minutě pak nastoupil do duelu Jan Bořil. Česko porazilo Nigérii 1:0, jediná branka utkání padla po centru Vladimíra Coufala, který si našel Tomáš Souček, jehož hlavičku s velkými problémy vyrazil brankář Nigérie pouze před sebe, míč doklepl do sítě Tomáš Kalas.

U21: U dvou výher Lvíčat byli tři slávisté

Dva přípravné duely s Rakouskem odehrála Lvíčata. Do výběru trenéra Vítězslava Lavičky se dostali Matěj Chaluše, Daniel Trubač a Jan Kuchta. První zápas, který skončil výhrou Česka U21 3:0, odehrál Matěj Chaluš celý, Daniel Trubač odehrál druhý poločas, Jan Kuchta pak přišel do hry v 59. minutě. A byl to právě útočník sešívaných, kdo v nastavení utkání přidal tečku za vítězstvím Česka.

Jan Kuchta se prosadil také ve druhém utkání, tentokrát svou trefou rozhodl o výhře 3:2. Kromě něj nastoupili v základní sestavě také Daniel Trubač, který odehrál 59 minut, a Matěj Chaluš, ten hrál první poločas.

U16: S Běloruskem prohra a výhra

Do českého výběru U16 se dostalo pět hráčů Slavie. Do nominace si trenér Václav Kotal vybral Františka Matyse, Štěpána Starého, Tomáše Hájka, Lukáše Hroníka a Adama Toulu. První zápas odehrál Tomáš Hájek celý, v průběhu druhého poločasu pak přišli do hry všichni zbývající slávisté. Utkání skončilo výhrou Běloruska 1:0. 

Do druhého duelu naskočili Štěpán Starý, František Matys, Adam Toula a Lukáš Hroník v základní sestavě. První tři slávisté odehráli celé utkání, Lukáš Hroník 75 minut, Tomáš Hájek přišel do hry v 61. minutě. Adam Toula svou trefou pomohl k vysoké výhře 4:0.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články