Slávisté v reprezentaci: České vítězství | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentaci: České vítězství

PRAHA - Národní mužstva mají za sebou první zápasy. Jak se jim dařilo? Česko zvítězilo v Ázerbájdžánu, slovenská jednadvacítka podlehla Islandu.
Český národní tým čekalo v Ázerbájdžánu předposlední střetnutí kvalifikace mistrovství světa a Češi už před odletem věděli, že se na mistrovství neprobojují. Utkání ale nevzdali a na půdě soupeře vybojovali tři body. V základní sestavě vyběhli slávisté Jan Bořil a Josef Hušbauer. Ty doplnili jejich bývalí spoluhráči z Edenu Antonín Barák a gólman Jiří Pavlenka. Nechyběli ani odchovanci Slavie Jakub Jankto a Marek Suchý. Ve druhém poločase pak zasáhl do hry i Tomáš Souček. Sýkora se Zmrhalem do utkání z lavičky nezasáhli.

Česko šlo do vedení v pětatřicáté minutě gólem Kopice, v 55. minutě se pak Qurbanov skácel ještě před soubojem s Markem Suchým, sudí však nařídil pokutový kop pro domácí. Střelou k tyči z něj na 1:1 srovnal Ismajilov. V 66. minutě pak vrátil Česku vedení hlavičkou Antonín Barák a upravil skóre utkání na konečných 2:1 pro Českou republiku.

Utkání proti islandské jednadvacítce odehrál v dresu Slovenska jako kapitán Jakub Hromada, jeho tým ale severskému soupeři podlehl 0:2. Sám Hromada navíc v devadesáté minutě viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Ukrajinu s Ruslanem Rotaněm a Eduardem Sobolem čeká kvalifikační zápas s Kosovem v pátek od 20:45. Jejich tým stále bojuje o postup na MS, spolu s ním má naději na postup ještě Turecko, Island a právě Chorvatsko. Kamerun s Michaelem Ngadeu pak čeká utkání s Alžírskem v sobotu od 18:00.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články