Slávisté v reprezentacích: EURO i přípravné zápasy | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentacích: EURO i přípravné zápasy

Jedenáct slávistů čekají reprezentační zápasy! Kromě hráčů A-týmů se s reprezentacemi připravuje i sedmero mládežníků!

Pět slávistů čeká evropský šampionát s českou reprezentací. Do nominace trenéra Šilhavého na EURO se dostali Jan Bořil, Tomáš Holeš, David Zima, Petr Ševčík a Lukáš Masopust. Před EURO trénují čeští reprezentanti na kempu v Itálii, kde je čekají přípravné zápasy proti Itálii (4.6.) a Albánii (8.6.). Ve skupině Čechy čeká souboj o postup s ostrovní dvojicí Skotsko (14.6.), Anglie (22.6.) a Chorvatskem (18.6.). Nejlepší střelec FORTUNA:LIGY Jan Kuchta se do nominace nevešel, ale je připravený jako náhradník.

EURO čeká i Jakuba Hromadu. Se slovenskou reprezentací se nejprve utká v přípravě s Rakouskem (6.6.) a následně ve skupině evropského šampionátu s Polskem (14.6), Švédskem (18.6.) a Španělskem (23.6.).

Nový cyklus začala reprezentace do jednadvaceti let. Na přípravném kempu lvíčat v Hluboké nad Vltavou nechybí záložník sešívaných Michal Beran. Na soustředění s českou reprezentací do dvaceti let odjeli Michal Hošek a František Matys. S reprezentační devatenáctkou se připravují Daniel Samek, Matyáš Vágner a Denis Višinský. Štěpána Berana, mladšího bratra Michala Berana, čeká soustředění reprezentace U18.

Přípravný zápas proti Anglii (6.6.) za Rumunsko odehraje Nicolae Stanciu. Na přátelský dvojzápas s Kamerunem (4. a 8. 6.) se těší i Peter Olayinka, který nechybí v nigerijské reprezentaci. Abdallah Sima si vysloužil další pozvánku do reprezentace a čekají ho zápasy za Senegal proti Zambii (5.6.) a Kapverdům (8.6.). Simona Deliho čekají přípravné zápasy proti Burkině Faso (5.6.) a Ghaně(12.6.). Oscara Dorleyho s Libérií čeká přátelský zápas s Mauritánií (11.6.).

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články