Slávisté v reprezentacích: Jak se dařilo sešívaným? | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentacích: Jak se dařilo sešívaným?

Říjnová reprezentační pauza je u konce. Do bojů za národní tým zasáhlo celkem osm slávistů v šesti výběrech. Jak se jim vedlo?

Česká republika

Česko – Wales 2:2
Bělorusko – Česko 0:2

Do reprezentace byli na dva zápasy kvalifikace o mistrovství světa proti Walesu a Bělorusku nominování Aleš Mandous, Tomáš Holeš a Jan Kuchta. Holeš s Mandousem se ale museli od národního výběru odpojit a do kvalifikačních bojů nezasáhli. Jan Kuchta naopak zažil svůj debut proti Walesu, když naskočil ze střídačky v závěru utkání. Několik minut odehrál i proti Bělorusku.

Na kvalifikační dvojzápas české jednadvacítky proti Kosovu byl povolán Lukáš Červ, který ze Slavie hostuje v Pardubicích. Ten naskočil ze střídačky do obou utkáních, které lvíčata zvládla po výhrách 1:0 a 3:0.

S reprezentační devatenáctkou odehráli základní fázi kvalifikace ME 2022 proti Kazachstánu, Severnímu Irsku a Dánsku Daniel Samek, Denis Višinský a Antonín Kinský. Všichni tři zasáhli do všech zápasů a vybojovali dvě výhry a jednu remízu.


Jan Kuchta při svém debutu v reprezentaci. Foto: FAČR

Slovensko

Rusko – Slovensko 1:0
Chorvatsko – Slovensko 2:2

Se slovenským reprezentačním výběrem odcestoval na dva kvalifikační zápasy Ivan Schranz. Sešívaný útočník nastoupil do obou zápasů a proti Chorvatsku poslal svůj tým ve 20. minutě do vedení 1:0. Konečná remíza ale Slovákům nestačila a jejich naděje na účast na mistrovství světa vyhasly.

Rumunsko

Německo – Rumunsko 2:1
Rumunsko – Arménie 1:0

Nicolae Stanciu nastoupil v základní sestavě do obou utkání a odehrál celkem 161 minut. Výhra nad Arménií posunula Rumunsko na druhé místo v kvalifikační skupině a přiblížila ho k účasti v baráži.

Libérie

Libérie – Kapverdy 1:2
Kapverdy – Libérie 1:0

Oscara v dresu liberijské reprezentace čekaly dva souboje kvalifikace mistrovství světa proti Kapverdám. Obě utkání odehrál od prvního do posledního hvizdu, ale Libérie bohužel na body nedosáhla.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články