Slávisté v reprezentacích: Kde a koho sledovat? | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentacích: Kde a koho sledovat?

FORTUNA:LIGU přerušila na začátku listopadu další reprezentační přestávka. Kteří slávisté byli nominováni do svých národních týmů, s kým budou hrát a kdy?

Česká republika

Z nominace A-týmu české reprezentace vypadl Petr Ševčík, jeho místo na soupisce zaujal původně zamýšlený náhradník Michael Krmenčík. Reprezentační dres navlékne také Aleš Mandous, Lukáš Masopust a Jan Kuchta. První zápas čeká národní tým ve čtvrtek 11. listopadu od 18:30 na Andrově stadionu v Olomouci, kde se Češi utkají v přípravném duelu s Kuvajtem. V úterý 16. listopadu od 20:45 dokončí kvalifikaci na mistrovství světa zápasem s Estonskem na Letné.

Česká reprezentace U20 má před sebou dva zápasy. Nejprve ve čtvrtek 11. listopadu utkání Elitný ligy U20 s Itálií, pak 15. listopadu s Norskem. Na tyto duely jsou v nominaci hned tři slávisté. Záložníci Martin Douděra s Danielem Samkem a útočník Adam Toula. Mezi náhradníky jsou zařazeni také Jan Sirotník a František Matys.

Kategorii U19 čekají ve stejné dny dva přípravné zápasy se Slovenskem a Norskem. Nominovaní jsou Antonín Kinský a Kryštof Obadal, mezi náhradníky Filipové Šimeček a Horský.

Slovensko

Slovenský reprezentační výběr posílí Jakub Hromada. Slováky čekají dva duely kvalifikace o mistrovství světa se Slovinskem (11. listopadu) a s Maltou (14. listopadu).

Rumunsko

Nicolae Stancia s rumunským reprezentačním výběrem čeká dvojice kvalifikačních zápasů. Ve čtvrtek 11. listopadu od 20:45 odehraje Rumunsko duel s Islandem a následně se 14. listopadu od 18:00 utkají venku s Lichtenštejnskem. Rumunsko je aktuálně na druhé pozici ve skupině za Německem jen o bod před Severní Makedonií a Arménií, které čeká ještě zápas mezi sebou.

Libérie

Oscara v dresu liberijské reprezentace čekají dva souboje kvalifikace mistrovství světa proti Nigérii (13. listopadu) a Středoafrické republice (16. listopadu).

Ukrajina

Taras Kačaraba je v nominaci ukrajinské reprezentace na přátelské utkání s Bulharskem (11. listopadu) a zápas kvalifikace o mistrovství světa s Bosnou a Hercegovinou (16. listopadu). Jeho tým je aktuálně na druhé příčce vyrovnané skupiny jen o bod před Finskem a dva body právě před Bosnou a Hercegovinou.

Švédsko U21

Aihama Ousoua ve švédské jednadvacítce čekají boje o mistrovství Evropy U21. Nejprve 12. listopadu s Bosnou a Hercegovinou, potom 16. listopadu v Irsku. Jeho výběr je momentálně na prvním místě své skupiny o bod před Itálií, která má ale zápas k dobru.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články