Slávisté zahájili pod novým trenérem letní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté zahájili pod novým trenérem letní přípravu

PRAHA/HORNÍ POČERNICE – S novým trenérem a na netradičním místě. Kvůli konání ME U21 v Edenu zahájili sešívaní letní přípravu v areálu na Xaverově v Horních Počernicích.
Slávisté se po dovolené sešli v 9 hodin na Xaverově, kde už je přivítal nový trenér Dušan Uhrin mladší. Týmu představil také své první dva spolupracovníky, asistentem trenéra bude Petr Čuhel, trenérem brankářů Radek Černý. „Realizační tým bude v následujících dnech ještě doplněn,“ vysvětlil trenér Uhrin.

Trenér Uhrin bude oficiálně představen na čtvrteční tiskové konferenci, proto toho zatím nechtěl příliš prozrazovat. „Hráči, kteří jsou tady, musejí dát do všeho srdíčko za Slavii a začít sami od sebe,“ nastínil kouč.

„Nechci teď hovořit o cílech. Nejdříve musíme dát dohromady herní věci, které bych chtěl udělat podle sebe. Na základě toho stanovíme cíle, které ale musí mít Slavia nejvyšší,“ doplnil trenér.

Slávisté budou na Xaverově trénovat do konce června, kdy mistrovství Evropy do 21 let skončí. V Horních Počernicích našli sešívaní perfektní zázemí se dvěma připravenými travnatými hřišti. Tým dorazil pozdravit také Milan Škoda, který se ale do tréninku zapojí později. Stejně jako ostatní reprezentanti Deli a Kenia má delší dovolenou.

„Samozřejmě s Milanem do příští sezony počítáme, ale o hráčích bych nechtěl hovořit, protože všechno je v běhu. Nebudu teď ale diskutovat o tom, kdo přijde nebo kdo odejde, protože je to zatím na mě brzy,“ vysvětlil trenér Slavie.

V tréninku přivítali slávisté také nováčky. Po hostování na Žižkově se vrátili Josef Bazal a Tomáš Souček. Do tréninku se zapojil i František Mysliveček, který jaro strávil také na Žižkově.

Kádr Slavie pro letní přípravu:

Brankáři: Berkovec, Hrubeš, Rakovan, Řehák

Obránci: Švec, Mikula, Latka, Dostál, Bílek, Kodr, Fialka, Souček

Záložníci: Baéz, Piták, Hrubý, Prošek, Bazal, Černý, Mičola, Mysliveček

Útočníci: Červenka, Fotr

Později se zapojí: Škoda, Deli, Diop, Boudjemaa, Kenia, Zmrhal

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články