Slávistický esports se těší na druhý ročník e:LIGY | SK Slavia Praha
Více

Slávistický esports se těší na druhý ročník e:LIGY

Druhý ročník e:LIGY byl oznámen a hráči reprezentující Slavii u toho nebudou chybět! Více o registraci do e:LIGY v článku.

V e:LIZE se můžeme těšit na všechny kluby z nejvyšší fotbalové soutěže, soutěžit se bude o prize money v hodnotě 150 tisíc korun a šanci si zahrát za svůj klub dostanou i hráči z řad fanoušků. 

e:LIGA se uskuteční v nové hře FIFA21 výhradně na platformě Playstation 4 a už od prvních kol celá v herním modu FUT. Soutěž se odehraje podobně jako v minulém ročníku ve třech fázích. V té první se uskuteční celkem 18 onlinových turnajů, do kterých se může přihlásit kdokoliv starší 16 let. Každý turnaj se odehraje pod hlavičkou jednoho z klubů FORTUNA:LIGY. 

Slávistická kvalifikace proběhne 12. ledna 2021 a registrovat se lze už nyní zde.

V dalších fázích už budou ti nejlepší reprezentovat své oblíbené kluby nejvyšší fotbalové soutěže a utkají se navzájem v tzv Semifinále na konci března 2021. O mistrovský pohár se bude bojovat na velkém Finále v Praze jen o pár týdnů později. Pravidla, herní model i kompletní termínová listina jsou podrobně popsány na stránkách www.e-liga.cz, kde jsou dnešním dnem také spuštěny registrace do jednotlivých kvalifikačních turnajů.

A co k novému ročníku říkají naši hráči? 

Martin „Kobby“ Strnad: „Na Datart ligu vzpomínám jen v dobrém. Po loňském druhém místě se nemohu dočkat, až tento výkon zopakujeme a nejlépe vylepšíme! Je to největší turnaj u nás, nesmírně se těším.“

Jakub „Cpt.Kubajz“ Pudil: „Tento rok nás čeká druhý ročník Datart e:Ligy. Budu se pro Slavii snažit obhájit minimálně finálové umístění. Je to největší událost FIFA esports scény v Česku a moc se na to těším. Možnost získání bodů do světového žebříčku je také lákavá. Tento rok to bude ještě o poznání zajímavější, protože nám v Česku přibylo dost fotbalových týmů, které založily eSportové divize.“

"

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články