Slávistický esports se těší na druhý ročník e:LIGY | SK Slavia Praha
Více

Slávistický esports se těší na druhý ročník e:LIGY

Druhý ročník e:LIGY byl oznámen a hráči reprezentující Slavii u toho nebudou chybět! Více o registraci do e:LIGY v článku.

V e:LIZE se můžeme těšit na všechny kluby z nejvyšší fotbalové soutěže, soutěžit se bude o prize money v hodnotě 150 tisíc korun a šanci si zahrát za svůj klub dostanou i hráči z řad fanoušků. 

e:LIGA se uskuteční v nové hře FIFA21 výhradně na platformě Playstation 4 a už od prvních kol celá v herním modu FUT. Soutěž se odehraje podobně jako v minulém ročníku ve třech fázích. V té první se uskuteční celkem 18 onlinových turnajů, do kterých se může přihlásit kdokoliv starší 16 let. Každý turnaj se odehraje pod hlavičkou jednoho z klubů FORTUNA:LIGY. 

Slávistická kvalifikace proběhne 12. ledna 2021 a registrovat se lze už nyní zde.

V dalších fázích už budou ti nejlepší reprezentovat své oblíbené kluby nejvyšší fotbalové soutěže a utkají se navzájem v tzv Semifinále na konci března 2021. O mistrovský pohár se bude bojovat na velkém Finále v Praze jen o pár týdnů později. Pravidla, herní model i kompletní termínová listina jsou podrobně popsány na stránkách www.e-liga.cz, kde jsou dnešním dnem také spuštěny registrace do jednotlivých kvalifikačních turnajů.

A co k novému ročníku říkají naši hráči? 

Martin „Kobby“ Strnad: „Na Datart ligu vzpomínám jen v dobrém. Po loňském druhém místě se nemohu dočkat, až tento výkon zopakujeme a nejlépe vylepšíme! Je to největší turnaj u nás, nesmírně se těším.“

Jakub „Cpt.Kubajz“ Pudil: „Tento rok nás čeká druhý ročník Datart e:Ligy. Budu se pro Slavii snažit obhájit minimálně finálové umístění. Je to největší událost FIFA esports scény v Česku a moc se na to těším. Možnost získání bodů do světového žebříčku je také lákavá. Tento rok to bude ještě o poznání zajímavější, protože nám v Česku přibylo dost fotbalových týmů, které založily eSportové divize.“

"

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články