Slávistky hlásí první změny v týmu | SK Slavia Praha
Více

Slávistky hlásí první změny v týmu

Po předčasném ukončení sezóny, kdy si slávistky zajistily první příčku v tabulce, přichází první změny v týmu. Hned šest hráček ve Slavii končí.

Kateřina Svitková

Odchází výrazná tvář posledních let slávistického ženského fotbalu, která od příchodu v roce 2013 byla u všech velkých vítězstvích. ať už na domácí půdě nebo i v pohárové Evropě. Do srdcí fanoušků se trojnásobná fotbalistka roku zapsala nádhernou trefou do sítě Bayernu Mnichov. Patřila mezi nejvýraznější hráčky české ligy a po zásluze převzala několik individuálních ocenění. Se Slavií získala čtyřikrát mistrovský titul a dvakrát český pohár, odehrála 177 zápasu a nastřílela neskutečných 188 gólů.

„Ve Slavii jsem prožila krásné roky na které nikdy nezapomenu. Moc Slavii děkuji, za pomoc v mém osobním i fotbalovém růstu a budu holkám moc držet palce do dalších let. Týmu přeji, ať ještě několikrát zažijí neskutečné zápasy v lize mistrů na zaplněném stadionu v Edenu,“ zavzpomínala na své působení ve Slavii.

Aneta Dědinová

S několikaletou přestávkou hrála za Slavii od roku 2011, její výkony ji vynesly i do reprezentace ČR. Se Slavií získala dvakrát mistrovský titul.

„Děkuji Slavii za sezony strávené v červenobílém, za zážitky na hřišti i mimo něj. Holkám přeji pěknou přípravu, ať se jim vyhýbají zranění a doufám, že se na hřišti ještě potkáme,“ přeje kolegyním z týmu a vyhlíží vzájemné souboje.

Nikola Sedláčková

Bývalá kapitánka 1. FC Slovácko končí ve Slavii po tříletém angažmá. Obránkyně či stoperka má na svém kontě i několik reprezentačních zápasu U19 a seniorské reprezentace žen. Ve Slavii odehrála několik zápasů v prestižní Lize mistryň. 

Deneisha Blackwood

Loňská zahraniční posila ukončila své působení v klubu a momentálně se na Jamajce rozhoduje o svém dalším angažmá.

„Tým Slavie je úžasný, tréninky měly vysokou kvalitu a možnost zahrát si Ligy mistryň bylo fenomenální. Angažmá ve Slavii pro mě bylo skvělou zkušeností a pomohlo mi vyrůst v úplně jinou osobu. Získala jsem tu přátelé na celý život a měla jsem možnost žít v nádherném městě, děkuji celému týmu za vše“ shrnula pocity ze svého angažmá.

Kylla Sjoman

Po dvou sezonách ve Slavii se s fanoušky loučí i obránkyně Kylla Sjoman, která se rozhodla ve třiceti dvou letech ukončit fotbalovou kariéru. ( článek - zde)

„Moje zkušenost v tomhle klubu byla opravdu nad moje sny a očekávání. O české lize a klubu jsem se před příchodem příliš informací neměla, ale možnost spolupracovat s touhle neuvěřitelnou partou holek, které jsou nejen vášnivými talentovanými hráčkami, ale laskavými a ohleduplnými lidmi je to nejlepší, co mi tohle angažmá přineslo. Tento klub je plný silných žen a vzorů, které se snaží změnit pohled na ženský fotbal v České republice a jsem přesvědčená, že se jim to společným úsilím daří, nicméně věřím, že je to jen začátek“. 

Adéla Machutková

Ukončila ze zdravotních důvodu po vleklém zranění kolene fotbalovou kariéru. 

„Moc děkuji Slavii za úžasnou příležitost, strávit dva roky v takovém klubu, ve skvělém kolektivu holek a za podporu a servis který mi poskytovaly. I přes vleklé zranění kolene byly tyto dva roky nezapomenutelné. Bohužel tři operace po sobě už mi neumožnily hrát na takové úrovni. Přeji holkám mnoho úspěchů, jsou skvělé a těším se na jejich další povedené výkony“!

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články