Slávistky končí v Lize mistryň | SK Slavia Praha
Více

Slávistky končí v Lize mistryň

Slávistické hráčky v odvetném utkání čtvrtfinále Ligy mistryň prohrály na hřišti Bayernu Mnichov 1:5. Jedinou branku vstřelila Svitková.

Slávistky nastoupily s jedinou změnou v sestavě, Jitku Chlastáková nahradila Franny Černá. Domácí Bayern měl od začátku zápasu převahu, ale do velkých šancí se nedostával. Pokud už hrozila nebezpečná střela, podařilo se jí zblokovat. Slávistky mohly zahrozit po rohu, ale míč prošel vápnem. Ke střele se také dostala Divišová. Nakonec rozhodly rohy, ve 24. minutě se prosadila Rolfövá a ve 32. minutě se k odraženému míči dostala Leupolzová. Před poločasem mohla snížit Svitková, ale v jasné pozici jí gólmanka střelu zneškodnila. V závěru nakonec navýšila vedení ještě Islackerová.

Do druhého poločasu nastoupily slávistky aktivněji. Napadaly, chodily ve více hráčkách do útoku, ale pak došlo ke ztrátě míče, rychlému přečíslení a v 55. minutě zakončovala podruhé Islackerová. O postupujícím bylo rozhodnuto, domácí Bayern hrál v klidu a často střílel. Jednou z toho bylo i břevno od Demannové. V 64. minutě musela domácí brankářka zasahovat, po centru Chlastákové hlavičkovala Černá. Slavia se nakonec čestné branky dočkaly, v 77. minutě se do vápna dostala Kamila Dubcová, z úhlu její střela prošla od tyče před branku a Svitková výsledek korigovala. V závěru pak ještě navýšila vedení Roordová.

FC Bayern Mnichov - SK Slavia Praha 5:1 (3:0)

Branky: 41. a 55. Islacker, 24. Rolfö, 33. Leupolz, 83. Roord - 77. Svitková
Sestavy:
Bayern:
 Zinsberger – Laudehr (73. Roord), Däbritz, Henrich, Demann – Leupolz (C), Islacker, Schweers – Rolfö (59. Beerensteyn), Škorvánkoná (46. Wenninger), Magull

Slavia: Votíková – Bartoňová, Bartovičová, Hasanbegovićová, Sjömanová – Divišová (57. Chlastáková), Svitková (C), K. Dubcová, Szewieczková, Černá (73. Pincová) – Herndonová (46. M. Dubcová)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články