Slávistky narazí v Lize mistryň na italskou Fiorentinu | SK Slavia Praha
Více

Slávistky narazí v Lize mistryň na italskou Fiorentinu

Slávistky se v Lize mistryň utkají s italskou Fiorentinou. Zápasy se odehrají 9. a 15. prosince.

Úterní los Ligy mistryň přiřkl slávistkám italskou Fiorentinu, která v italské Serii A momentálně okupuje pátou příčku. Na rozdíl od sešívaných Italkám nechybí herní praxe, protože italská soutěž je v plném proudu, to slávistky odehrály poslední utkání na půdě Pardubic 10. října, když zvítězily suverénně 8:1. Do Ligy mistryň tak slávistky vstoupí po dvouměsíční pauze 9. a 15. prosince, první utkání se hraje v Itálii. 

„Myslím, že los k nám byl celkem přívětivý na to, že jsme mohli dostat aktuálního švédského nebo norského mistra ligy. S italským fotbalem jsem se ještě nesetkala, jak na klubové, tak ani na reprezentační úrovni, proto se na toto srovnaní velmi těším," vyhlíží střetnutí s 5. celkem Serie A kapitánka sešívaných Diana Bartovičová.

„Tým z Itálie jsem si tajně přála. Ještě nikdy jsme se žádným italským celkem nepotkaly, takže to bude určitě zajímavé porovnání," těší se na utkání obránkyně Simona Necidová.

„Fiorentina je velmi zkušený tým, počtvrté v řadě v Lize mistryň a i když je momentálně až pátý v probíhající domácí soutěži, nečeká nás v naší situaci nic jednoduchého. Čekají nás náročná utkání, přesto holkám jako vždy věřím,“ komentuje los trenér Michal Kolomazník.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články