Slávistky nestačily na Ferencvarosi! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky nestačily na Ferencvarosi!

V dalším přípravném zápase prohrály slávistky s maďarským Ferencvároši 3:4, přestože již vedly 2:0.

Zápas začal pro slávistky výborně, hned v 1. minutě nacentrovala z levé strany Sjoman a Chlastáková dostala slávistky do vedení. O šest minut později přišel centr naopak z pravé strany a Jarchovská zvýšila na rozdíl dvou branek. Divoký zápas přinesl hned v 10. minutě gól soupeře, ten však nebyl pro ofsajd uznán. Přesto se Maďarky radovaly, v 16. minutě po ztrátě míče ve středu hřiště podnikly rychlý brejk a Sciki po centru z pravé strany přesně zakončila. V závěru poločasu bohužel přišla penalta, kterou proměnila Sciki.

Druhý poločas začal chybou slávistek a následný brejk proměnila v branku Poljak. Uplynulo pět minut a soupeř vedl již o dvě branky, tentokrát přízemní centr přes celé vápno usměrnila mezi tyče Aleksic. Slávistky pak zvýšily obrátky, ale nedařilo se dostat do vhodného zakončení. Řada centru skončila nevyužita, střelecky to zkoušela třeba i Szewieczková. Až v 84. minutě snížila Szewieczková, když dorazila povedenou střelu Herndon. Slávistky si tak připsaly prohru 3:4.

Slavia – Ferencvároš 3:4 (2:2)
Slavia: Lukášová – Bartoňová (46. Dědinová), Sedláčková, Bartovičová, Sjoman - Chlastáková, Pěničková (46. Svitková), K. Dubcová, Szewieczková, Veselá (46. M. Dubcová) – Jarchovská (46. Herndon)
Branky: 1. Chlastáková, 7. Jarchovská, 84. Szewieczková – 16. a 45. (pen.) Sciki, 47. Poljak, 54. Aleksic

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články