Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň | SK Slavia Praha
Více

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

Slávistky v úterý odcestovaly do Skotska na první zápas Ligy mistryň proti FC Hibernian. Utkání je ve středu od 20:45 na stadionu Easter Road.

Pro české fanoušky není skotský Hibernian známý, o to více je třeba si dát pozor. Ve Skotsku patří mezi tři nejlepší týmy, poslední roky končí pravidelně na druhém místě. V poslední sezoně, která se hraje systémem jaro – podzim, skončil na druhém místě pouhé tři body za Glasgow. Poslední mistrovský titul slavil před dvanácti lety v sezoně 2006/2007.

V Lize mistryň nemají moc zkušeností. Je to i tím, že většinou ze Skotska postupuje do Ligy mistryň pouze mistr, občas se však dostane i na druhý tým. A právě za druhé místo v roce 2018 se přeci jen dostaly do kvalifikace. Tu letos v létě bez ztráty bodů vyhrály. V roce 2018 druhý tým nehrál Ligu mistryň, o rok předtím neuspěly v kvalifikaci a v roce 2016 vypadly v prvním kole s Bayernem Mnichov (0:6, 1.4).

Kádr se skládá pouze z domácích hráček, mají řadu mladých fotbalistek. V posledním zápase, které vyhrály v sobotu 4:0, se dvakrát prosadila pětadvacetiletá Hunter, jednou sedmadvacetiletá Boyle a sedmnáctiletá Davidson.

„Čeká nás slušně organizovaný tým s rychlým přechodem do útoku, vyznávají důrazný ostrovní fotbal, nechybí jim bojovnost a zarputilost. Budeme se s tím muset vyrovnat a podstoupit řadu osobních soubojů,“ uvedl trenér Michal Kolomazník, který studoval zápasy soupeře v kvalifikační skupině.

„Určitě se budeme chtít prezentovat naší hrou, navázat na to, na čem pracujeme od začátku sezony. Hrát klidně a kombinovat a snažit se přivézt dobrý výsledek,“ dodává.

„Tým se trochu obměnil, ne všechny holky takové zápasy odehrály, ale věřím, že se naše zkušenosti projeví a holky se s tím vypořádají.“ Trenéra Kolomazníka čeká v Lize mistryň premiéra. „Těším se moc, jako na každý zápas. Je dobře, že se hraje na hlavním stadionu a očekává se velká návštěva, bude to další motivační prvek,“ těší se slávistický kouč.

A jaký by trenér bral výsledek? „Určitě výhru, hlavně abychom nedostali branku,“ přeje si. K dispozici bude mít již také uzdravenou brankářku Báru Votíkovou, která začala trénovat s týmem.

Do Skotska odletěly slávistky dnes před desátou. Krátce po poledni se ubytují a v podvečer je čeká předzápasový trénink na hlavním stadionu Easter Road, který má kapacitu 20 421 diváků. Přímým přenosem vysílá skotská televize.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články