Slávistky odletěly na Ligu mistryň | SK Slavia Praha
Více

Slávistky odletěly na Ligu mistryň

Slávistky odcestovaly z letiště Václava Havla do Itálie, kde je ve čtvrtek čeká úvodní zápas Ligy mistryň proti Fiorentině.

Tým Slavie v pondělí v podvečer odcestoval do Itálie, kde jsou ubytované v tréninkovém centru v Coverciano, které pravidelně využívá mužský i ženský národní tým Itálie. Na rozdíl od české nejvyšší soutěže italská liga pokračuje bez přestávky, hráčky Slavie odehrály poslední utkání na půdě Pardubic a to 10. října. Do Ligy mistryň tak slávistky vstoupí po dvouměsíční pauze. 

„Bohužel nám byla soutěž přerušena, soupeř tak má výhodu že je rozehraný. Nebude lehké naskočit do takového zápasu, ale myslím že v týmu máme dost zkušených hráček a že se s tímto handicapem popereme. Věřím, že si do odvety odvezeme co nejlepší výsledek" okomentovala zápasové manko momentálně nejlepší střelkyně týmu Tereza Kožárová. 

Soupeřem našich fotbalistek je italský klub ACF Fiorentina: Tým existuje teprve od roku 2015, kdy tento tým odkoupil licenci na nejvyšší ženskou italskou soutěž od klubu A.C.F. Firenze. „Fialky“ se staly prvním plně profesionálním ženským týmem v Itálii. Fiorentina rok po svém založení získala double – vyhrála ligovou soutěž i italský pohár, jehož zisk si zopakovala i o sezonu později. Díky těmto úspěchům se Italky představily také v Lize mistryň, v sezoně 2017/2018 vypadly v osmifinále s německým Wolfsburgem (který ve čtvrtfinále vyřadil i Slavii), v další sezoně dokráčely hráčky opět do osmifinále, kde nestačily na pozdějšího finalistu Chelsea FC. V minulé sezoně si Fiorentina zopakovala konfrontaci s anglickým soupeřem, tentokrát už v Round of 32 nestačila na londýnský Arsenal. V domácí soutěži skončily naše soupeřky na druhém místě za Juventusem. Fiorentina je po devíti odehraných kolech na šestém místě tabulky, nejproduktivnější hráčkou je s osmi brankami útočnice Daniela Sabatino.

„Víme, že Fiorentina se momentálně pohybuje na středu tabulky italské Serie A. Je to kvalitní tým se zkušenými hráčkami v ofenzivní řadě. S týmem z italské ligy jsme se ještě nesetkaly, bude to pro nás tedy zajímavá konfrontace."  těší se na utkání záložnice Tereza Szewieczková.

Utkání se hraje 10.prosince od 14:00 na stadionu Artemio Franchi ve Florencii. Úvodní zápas Ligy mistryň bude možné sledovat LIVE na FB stránkách soupeře AFC Fiorentina Femminile, nebo na stránkách www.acffiorentina.com.


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články