Slávistky porazily Mitrovicu 4:0 | SK Slavia Praha
Více

Slávistky porazily Mitrovicu 4:0

Slavia se připsala druhou výhru v kvalifikaci Ligy mistryň po výhře nad Mitrovicí 4:0. Dvakrát skórovala Divišová, další branky přidaly Kamila Dubcová a Szewieczková.

Slávistky do druhého utkání pozměnily sestavu, aby se zátěž rozložila mezi více hráček. Favorit měl od začátku zápasu velkou převahu, ale chyběl tomu větší klid v předfinální fázi. Mitrovice vsadila na totální defenzivu, usídlila se kolem svého vápna, nikam se moc nehrnula. Slavia s tím stylem hry měla docela problémy, protože se v přehuštěném prostoru nedokázala prosadit.

Ve druhém poločase se slávistky konečně prosadily, klid přinesla v 51. minutě Petra Divišová, když se prosadila hlavou po centru Svitkové. Tlak pokračoval, ale soupeři postupně docházeli síly, proto se zvyšoval počet šancí. V 57. minutě podruhé skórovala Divišová, opět hlavou, tentokrát centrovala Bartoňová. V turnaji vstřelila již čtyři branky. V 66. minutě přesně mířila k tyči Kamila Dubcová. V závěru zápasu ještě skórovala Szewieczková.

O výrazné převaze slávistek vypovídají statistiky, Mitrovice vystřelila za zápas pouze dvakrát v samém závěru. Slávistky ale vyslaly mezi tyče deset střel a dalších jedenáct mířilo mimo branku. Poslední zápas o prvenství a postup ze skupiny se hraje v pondělí 13. 8. od 17 hodin proti MTK Hungária.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články