Slávistky přejely maďarský Ferencváros! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky přejely maďarský Ferencváros!

Slávistky odehrály první přátelské utkání na domácí půdě. Hattrickem se blýskla Kožárová.

Do zápasu nastoupila netradiční sestava, kdy prostor dostaly všechny nové tváře. Slavia byla od úvodu aktivnější, ale do větší šance se až v 11. minutě dostala Kožárová, jenže v samostaném v úniku branku netrefila. O minutu později hlavičkovala Pincová do břevna. Do hry se postupně dostával i Ferencvároš a nakonec se ve 22. minutě ujal vedení, přízemní střelu Lukášová vyrazila před sebe a Zlidnis se z dorážky nemýlila. Slavia však zabojovala a do poločasu přidala tři branky. Ve 33. minutě poslala Jarchovská míč za obranu a tentokrát se již Kožárová prosadila. Po chvilce byla ve vápně faulována Žemberyová a následnou penaltu proměnila Kožárová. V samém závěru poločasu ještě skórovala Černá po závaru před hostující brankou.

Do druhého poločasu nastoupily Svitková s Divišovou. Slavia získala ještě větší převahu, ale k zakončení se holky nedostávaly. Po čtvrthodině hry Kožárová patičkou posunula míč na Svitkovou, jenže její křižnou střelu brankářka vyrazila. V 61. minutě vybojovala Svitková míč, poslala centr do vápna a Kožárová hlavou završila hattrick. Slávistky si postupně vytvářely postupně hodně šancí, ale nedařilo se je proměnovat. Svitková netrefila prázdnou branku a orazítkovala břevno. V poslední minutě se nakonec prosadila Divišová.

„Výsledek je jedna věc, předvedená hra věc druhá. Bylo to třetí utkání v přípravě, na hřišti se chceme určitým způsobem prezentovat. I když výsledek je lichotivý, a navíc jsme řadu šanci neproměnili, ve hře vidím ještě nedostatky. Není to o tom, že se nám vše bude hned dařit a bude šlapat tak, jak má. Je otázkou, jak rychle se budeme zlepšovat, ale samozřejmě vnímám, že utkání od utkání je to lepší“ okomentoval utkání trenér Kolomazník.

Slavia - Ferencvároš 5:1 (3:1)

Slavia: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Dědinová - Žemberyová (46. Divišová), Černá (Svitková), Bartovičová, Persson (74. Krejčiříková), Khýrová (74. Szewieczková) - Kožárová (65. Veselá)

Branky: 33., 36. (pen.) a 61. Kožárová, 43. Černá, 90. Divišová - 22. Zlidnis

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články