Slávistky přejely nováčka v lize | SK Slavia Praha
Více

Slávistky přejely nováčka v lize

Slávistky si před prvním zápasem Ligy mistryň s chutí zastřílely a porazily Pardubice vysoko 13:1.

Pár dní před prvním zápase v Lize mistryň si slávistky zastřílely proti Pardubicím. Hned ve 3. minutě ze strany podnikla průnik Kožárová a zpětnou přihrávkou našla Svitkovou, pro kterou nebyl problém uklidit míč do sítě. A stejná dvojice byla i u dalšího gólu, tentokrát Kožárová sklepla míč na nabíhající Svitkovou a bez problémů si poradila s gólmankou. Pardubice nestíhaly, byly uzavřené před vápnem a slávistky podnikaly jeden útok za druhým. Již v 9. minutě skórovala Persson po přihrávce Svitkové. Pak se dvakrát prosadila Kožárová hlavou po centrech Svitkové a Jarchovské. Branek mohlo padnout mnohem více, ale někdy to slávistky chtěly vykombinovat až do prázdné branky. Nebo v jasných pozicích netrefily branku. Do poločasu ještě přidala gól Divišová po další hezké akci. Jenže následně poté Pardubice přeci jen zahrozily a z první střely na brány se prosadila Dvořáková. V poslední minutě první půle ještě završila hattrick Kožárová luxusní střelou do šibenice svou slabší levou nohou.

Druhý poločas byly slávistky nadále aktivní a chtěly přidávat další branky. Načala to Svitková, když se zorientovala ve skrumáži ve vápně, a nakonec patičkou dopravila míč do sítě. Fungovaly i rohy, po jednom z nich přesně hlavičkovala Necidová. A po průniku Černé přidala svou třetí branku i Svitková. Do konce zápasu se ještě podruhé, znova hlavou po rohu, prosadila Necidová a pak skórovaly i díky svému důrazu Jarchovská a Khýrová.

Slávistky již ve středu čeká první zápas Ligy mistryň na hřišti skotského Hibernian. Hraje se od 21 hodin.

Slavia – Pardubice 13:1 (7:1)

Slavia: Lukášová – Jarchovská, Necidová, Pincová (72. Sedláčková), Blackwood – Divišová, Persson, Bartovičová (57. Černá), Svitková (72. Krejčiříková), Khýrová – Kožárová (63. Veselá)

Branky: 3., 52. a 59. Svitková, 17., 24. a 45. Kožárová, 55. a 67. Necidová, 9. Persson, 38. Divišová, 73. Jarchovská, 82. Khýrová

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články