Slávistky remizovaly v Lize mistryň s Fiorentinou 2:2 | SK Slavia Praha
Více

Slávistky remizovaly v Lize mistryň s Fiorentinou 2:2

Slávistky v prvním zápase Lize mistryň remizovaly na půdě italské Fiorentiny 2:2.

Slávistky čekal mezi 32 nejlepšími týmy Ligy mistryň těžký soupeř z italské Serie A, která, na rozdíl od české ligy, nadále běží. Slávistky nastoupily k poslednímu soutěžnímu zápasu už 10. října, takže šly do zápasu bez pravidelného vytížení. 

Do první půle sice slávistky nevstoupily ideálně, když už ve 4. minutě vedly Italky zásluhou Quinnové. Sešívané se ale nevzdaly, z inkasované branky se oklepaly a ve 40. minutě se po skvěle kopnuté standardní situaci Necidové nejlépe zorientovala v pokutovém území Perssonová a srovnala přesnou střelou na bližší tyč. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Po hodině hry už šly slávistky do vedení, Šlajsová skvěle našla centrem z levé strany Divišovou, která se na zadní tyči z bezprostřední blízkosti nemýlila a poslala slávistky do vedení 2:1. V 72. minutě se skvělým zákrokem blýskla Votíková, když vytáhla nebezpečnou střelu Sabatinové. Po skvělém průniku do vápna od Bonettiové srovnala stav tvrdou střelou pod břevno Sabatino. Víc už se toho v zápase nestalo, a tak slávistky vezou z Itálie nadějnou remízu 2:2.

Trenéra Michala Kolomazníka těšil výkon po dlouhé pauze bez zápasu. „Postupně jsme se do utkání dostali, ale bylo na nás vidět, že nám chybí zápasový rytmus. Bylo znát, že nám na konci docházely síly. Utkání je dobře rozehrané, dát dva góly venku není málo, odveta ale bude těžká."

„Do zápasu jsme naskočily na naše poměry příliš nervózně, po brzké inkasované brance nervozita nebrala konce a dlouhá zápasová nerozehranost byla znát. V průběhu zápasu jsme se uklidnily, což vyústilo v naše dvě branky. Soupeř nás ještě v závěru potrestal brankou na konečný remízový stav. Dvou gólů na půdě soupeře si ale vážíme," hodnotila zápas střelkyně druhé branky Slavie Petra Divišová.

„Uškodil nám první rychlý gól, po kterém jsme se zatáhly. Po našem vstřeleném gól jsme se do toho dostaly a převzaly otěže zápasu. V příštím zápase musíme být mnohem klidnější, ale remíza 2:2 z venku je dobrá," hodnotila zápas na půdě Fiorentiny záložnice sešívaných Klára Cahynová. 

Odvetné utkání sehrají slávistky v Praze ve středu 16. prosince od 14:00.

AFC Fiorentina - SK Slavia Praha 2:2 

Branky: 4. Quinnová, 79. Sabatinová – 39. Perssonová, 59. Divišová

ŽK: Bonettiová, Netová, Clellandová – Cahynová, Bartovičová, Perssonová, Kožárová

ACF Fiorentina: Öhrströmová (C)- Thogersenová, Quinnová, Tortelliová, Zanoliová (75. Vigilucciová) – Mascarellová, Breitnerová, Netová (65. Adamiová) – Bonettiová, Sabatinová, Clellandová (60. Piemonteová)

SK Slavia Praha: Votíková – Jarchovská, Necidová, Pincová (82. Khýrová), Bartovičová (C) – Perssonová (77. Šurnovská), Cahynová – Divišová (86. Černá), Krejčiříková, Szewieczková (46. Šlajsová) – Kožárová

Rozhodčí: Welchová – Masseyová, Carneyová (všechny Anglie)

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články