Slávistky v semifinále poháru | SK Slavia Praha
Více

Slávistky v semifinále poháru

Ženy Slavie zvládly nedělní boj o postup do semifinále Poháru FAČR a druholigový Hradec Králové smetly vysoko 11:0. Hattrickem se v zápase blýskla Černá se Svitkovou.

Zápas se odehrál na umělé trávě v Edenu a domácí fotbalistky od začátku zápasu potvrdily roli favoritek. Hned ve 4. minutě dostala do vedení Pražanky záložnice Žemberyová. V 16.minutě minutě přidala další branku Černá a o dvě minuty později i Veselá. Slávistky byly proti soupeři střelecky při chuti a do poločasu padlo dalších šest branek, svůj hattrick za poločas završila Svitková s Černou a po jedné brance přidala Persson.

„Myslím si, že s výsledkem i odvedenou hrou můžeme být spokojeni. Podařilo se nám vytvořit krásné situace, které jsme následně zakončily gólem. Teď se ale musíme začít soustředit na další a těžší utkání,“ zhodnotila utkání Khýrová.

Slávistky v druhém poločase dokázaly přidat ještě dvě branky, kdy se ve 49.minutě prosadila Khýrová a svůj druhý gól v utkání přidala v 72. minutě Veselá.

„Do zápasu jsme šly s jasným cílem postoupit do dalšího kola. První poločas byl jasně v naší režii, dařila se nám kombinace v křídleních prostorech a z toho také pramenil nespočet gólových šancí, které jsme proměňovaly. V druhém poločase jsme chtěly navázat na stejný výkon, ale bohužel jsme kazily jednoduché přihrávky, vytratila se herní pohoda a nedokázaly jsme proměnit brankové příležitosti,“ okomentovala zápas obránkyně Sedláčková

V semifinále poháru se slávistky utkají 28.3. s Lokomotivou Brno Horní Heršpice na domácím hřišti v Edenu od 14:00.

SK Slavia Praha – FC Hradec Králové 11:0 (9:0)

Sestava: Sladká, Khýrová, Jarchovská, Sedláčková, Dědinová, Svitková, Černá, Žemberyová, Persson, Veselá, Krejčiříková

Branky: 16., 33. a 41. Černá, 19., 23. a 43. Svitková, 18. a 72.Veselá, 4. Žemberyová, 37. Persson, 49. Khýrová

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články