Slávistky vstupují do přípravy | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vstupují do přípravy

Fotbalistky Slavie dnes zahajují zimní přípravu na boj o ligový titul a čtvrtfinále Ligy mistryň. Dnes při odletu na Kanárské ostrovy v letadle cestuje také nová akvizice z Islandu. Rozhovor v článku.

„Příprava bude probíhat v areálu Eden, jen na začátku máme kvalitní soustředění na Kanárských ostrovech. Vzhledem k tomu, že hráčky již tři týdny plní individuální plán, tak se v přípravě zaměříme na technicko-taktickou stránku. Chceme mít ve hře určité automatismy,“prozradil trenér Pavel Medynský.

Na Kanárské ostrovy odlétají fotbalistky dnes ve 12 hodin z letiště Václava Havla na Kanárské ostrovy, kde zahájí přípravu. „Zde budeme střídat hřiště, posilování na písku a intervalovou vytrvalost. A podstatnou částí je teambuilding,“ doplnil kouč.

Slavia se střetne se zajímavý soupeři, vrcholem bude německý Turbine Potsdam. „Soupeře jsme volili v rámci našeho záměru – kvalitní evropské týmy a také chlapecké soupeře U15 z české soutěže,“ řekl Medynský.

V kádru proběhnou drobné změny. „Asi nás opustí jeden až dvě hráčky, ale to se teprve uvidí. Tým chceme každopádně zkvalitnit a připravit na velmi náročné jaro. V tuto chvíli je zatím jeden potvrzený příchod – Sandra María Jessen z islandského Thór/Ka, což je ofenzivní 22letá hráčka,“ upřesnil.

Cíle pro jaro jsou jasné. „Obhájit titul, přidat vítězství v domácím poháru. Liga mistrů je skvělá soutěž a my se popereme s Wolfsburgem o postup do semifinále. Budeme připraveni,“ uzavřel.

Přehled potvrzených zápasů:

24.1. 18:30 Slavia – Braník U15 (Eden)

28.1. 13:00 Medyk Konin – Slavia (Polsko)

4.2. 14:00 Slavia – Turbine Potsdam (Eden)

7.2. 18:30 Slavia – Ferencvároš (Eden)

17.2. 14:00 Slavia – Hradec Králové (Eden, čtvrtfinále poháru)

23.2. 19:00 Slavia – Slovácko (Eden, ligová dohrávka)

Rozhovor - Sandra María Jessen:

Jaké máš pocity po příchodu do Slavie?
První dojem je opravdu dobrý. Lidé jsou milí a město je krásné. Doufám, že strávený čas si zde užiji a pomohu týmu k dosažení jeho cílů.

Jaké tu máš ambice?
Za prvé bych chtěla pomoci Slavii k zisku pátého ligového titulu v řadě. Také chci být součástí historie Slavie tím, že se nám společně podaří postoupit do semifinále Ligy mistryň. 

Co víš o Slavii?
Vím že Slavia vyhrála poslední čtyři ligové tituly v řadě. A jsem taky hrdá na to, že můžu hrát za tým, který chce hrát atraktivní fotbal, protože to je pro mě ve fotbale nejvíc než jen získávat dobré výsledky.

Co by si o sobě řekla?
Jsem 22letá fotbalistka z překrásného ostrova na severu Islandu. Celou svou kariériu jsme hrála v Thór/KA s výjimkou několika měsíců v německém Leverkusenu. Vedle fotbalu studuji psychologii na univerzitě Akureyri.

Jak by ses fotbalově zhodnotila?
Mou silnou stránkou je rychlost, zrychlení a smysl pro střílení gólů.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články