Slávistky vyhrály druhé derby v řadě! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vyhrály druhé derby v řadě!

Slávistky dokázaly udolat Spartu i ve druhém derby, tentokrát na domácí půdě v poměru 3:2. Vítěznou branku vstřelila po minutě pobytu na hřišti Denisa Veselá.

Úvod zápasu nabídl vyrovnaný a hodně soubojový fotbal. Přes počáteční absenci šancí padla první branka utkání poměrně brzy. A to po nenápadné akci. Sparťanky rozehrály přímý volný kop, míč se ve vápně několikrát odrazil, až se nakonec ocitl před Ringelovou, která dokázala prostřelit Votíkovou. Hodně smolný úvod pro dámy v sešívaném. Úvodní trefa však ráz hry nezměnila a nadále se hrál bojovný fotbal hlavně ve středu hřiště. Vyrovnávací gól Slavie naštěstí přišel poměrně záhy a opět jako blesk z čistého nebe. Sparta propadla ve středu pole a domácí hráčky vyrazily do přečíslení 3 na 2, které ukončila Bertholdová hrou rukou ve vápně. Sice nechtěně, ale paže byla zjevně od těla. Nařízenou penaltu pak s přehledem proměnila Svitková a srovnala na 1:1! V závěru poločasu pak slávistky přimáčkly své soupeřky před jejich pokutové území. Když už se zdálo, že hosté nápor přečkají, tak v nastaveném čase propálila Dorsey střelou o zem Khýrová - 2:1! Hned poté se pískal konec první půle.

„Derby bylo vyhrocené, hodně o soubojích a emocích. S výsledkem jsem spokojená,  jsme na nejlepší cestě k našemu cíli. Jsem šťastná, ze jsem dala gól, a předvedly jsme týmový výkon, který byl zakončen výhrou“ uvedla střelkyně Khýrová.

Slávistky vstoupily dobře i do druhého dějství, paradoxně ale přišlo vyrovnání. Jestliže první gól v naší síti byl hlavně zásluhou smůly, tak u druhého už šlo o nedůraz při bránění standardní situace. Naše hráčky nedokázaly odvrátit vysoký míč, ten zůstal ve vápně, kde ho za záda Votíkové pohotově napálila Bertholdová - 2:2. V 64. minutě přišla na hřiště Veselá za Divišovou a hned po minutě pobytu na hřišti se stala hrdinkou zápasu! Denisa dostala dobrý míč do otevřené obrany soupeře a ze strany postupovala směrem k vápnu Dorsey. Situaci se rozhodla řešit střelou a z nelehké pozice z hranice vápna míč dokonale zakroutila do vinglu! Výstavní rána znamenala vedení Slavie 3:2! Sparta se ve zbytku zápasu snažila se zápasem něco udělat, ale při riskantní hře hrozila z brejků především Slavia. Zvláště souhra střídající Černé se Svitkovou volala po trefě, ale druhá jmenovaná dostala míč před prázdnou branku příliš dopředu a ve skluzu pálila jen těsně vedle! Hráčky ani příznivce sešívaných to však mrzet nemuselo, protože Slavia již vedení udržela a zvítězila i ve druhém derby letošního ročníku ligy žen!

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 3:2 (2:1)

Branky: 32’ Svitková (p.), 46’ Khýrová, 65’ Veselá - 19’ Ringelová, 52’ Bertholdová

Slavia: Votíková - Jarchovská, Pincová, Necidová, Blackwood - Divišová (64’ Veselá), Svitková, Bartovičová, Persson, Khýrová (86’ Černá) - Kožárová (83’ Žemberyová)

Sparta: Dorsey - Sonntagová, Bertholdová, Simpson (85’ Křivská) - Ringelová (78’ Radová), Solomou, Pleuler, Pochmanová, Nepokojová (66’ Odehnalová) - Burkenroad, Martínková L.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články