Slávistky zahájily přípravu i s posilou! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky zahájily přípravu i s posilou!

Fotbalistkám Slavie začíná nová sezóna. V úterý v podvečer se sešly k prvnímu tréninku nové sezóny pod trenérem Pavlem Medynským a Tomášem Medynským, který vystřídal na pozici kondičního trenéra Lukáše Bodečka. V týmu je i nová Američanka.

Dvacet hráček plus 3 gómanky zahájily sezónu svižnějším tréninkem v areálu Eden, kde absolvovaly trénink na umělé trávě a atletickém hřišti. K týmu se připojila první zahraniční posila Ashley Herndon i fotbalové juniorské naděje Adéla Machutková, která přestoupila z konkurenční Sparty, a Olivie Lukášová z týmu Slovácka. Do přípravy byly do týmu zařazeny i šikovné dorostenky Jennifer Hilbertová, Nikola Hladíková, Tereza Hrtánková a Marie Bohatová, která momentálně působí na hostování v Liberci. Změny v kádru ještě mohou nastat v průběhu přípravy.

"První trénink proběhl nadstandardně, holky přišly přípravné, což jsem příjemně překvapený, ale také jsem to očekával, protože jsme si řekly cíle na sezonu," řekl na úvod přípravy trenér Pavel Medynský. "Příprava je směřovaná ke kvalifikaci Ligy mistryň. Sháníme informace o soupeřkách, Maďarky by měly patřit k lepšímu týmu, Turkyně jsou nevyzpytatelné," pokračoval slávistický trenér. "Chceme se zase vrátit tam, kam Slavia patří. Minulou sezonu jsme si pokazili na jaře, takže to chceme nyní napravit a svědomitě pracovat.

Do tréninku se zapojila i nová akvizice z USA čtyřiadvacetiletá Ashley Herndon, která působila od roku 2017 v týmu Portland Thorns. Ashley prošla reprezentací U20 a momentálně reprezentuje tým USA za U23. Je to velmi atleticky vybavená hráčka, která je svým důrazem platná ve vápně soupeře. Je průbojná a nebojí se vystřelit z dálky.

"Na své první angažmá v Evropě jsem se velmi těšila. Věřím že se prosadím, budu pro tým platnou hráčku a společně budeme jako tým úspěšný," řekla Ashley Herndon po svém přestupu do Slavie.

"Jedná se o útočnici, kterou jsme si vyhlédli a sledovali ji. Mohla by být údernou silou, kterou potřebujeme. Uvidíme, jak se budeme prezentovat herním projevem a doufám, že Ashley nám přinese potřebnou kvalitu," řekl trenér Pavel Medynský. Do kádru ještě možná někdo přijde, ale naopak i odejde," doplnil.

Jelikož slávistky skončily minulou sezónu na druhém místě, od 7-13.8. je čeká kvalifikační skupina, která se odehraje v Maďarsku. Soupeřem slávistek bude MTK Hungária (Maďarsko), Mitrovica (Kosovo) a Belediyespo (Turecko). V přípravě změří slávistky síly s rakouským Spratzernem a chlapeckými týmy Bohemky a Meteoru.

V týmu proběhlo několik hráčských změn :

Odchody:

Sára Juračková (přerušení fotbalové kariéry)

Tereza Malíková (přerušení fotbalové kariéry)

Příchody:

Ashley Herndon (Portland Thorns)

Olivie Lukášová (1.FC Slovácko - juniorky)

Adéla Machutková (AC Sparta Praha - juniorky)

Přehled přípravných zápasů:

21. 7. 2018 14:00: Slavia - Meteor U15 (Xaverov)

28. 7. 2018 14:00: Slavia - Spratzen (Xaverov)

1. 8. 2018 18:00: Bohemians U15 - Slavia (Královice)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články