Směr Izrael. Slávisté odletěli na utkání s Haifou | SK Slavia Praha
Více

Směr Izrael. Slávisté odletěli na utkání s Haifou

Sešívaní odlétají do izraelské Haify, kde ve čtvrtek odehrají utkání Evropské konferenční ligy proti tamnímu Maccabi. Před odletem vyhlížel zápas Ubong Ekpai a Zdeněk Houštecký.

Slávisté v úterý cestují do Izraele, kde je čeká souboj s úřadujícími mistry i vstřícnější klima než panuje v České republice. „Samozřejmě do Izraele člověk letí s tím, že tam je lepší počasí, na to se nejde netěšit. Cestujeme tam už po několikáté a vždycky to bylo v pohodě, tedy až na ten poslední výsledek v Beerševě, který bychom neradi opakovali,“ říká asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

V roce 2016 působil v Haifě krátce Ubong Ekpai. „Těším se na ten zápas, možná potkám některé staré přátele. S týmem mám myslím dobrý vztah. Jsem šťastný, že tam pocestujeme, je to trošku jako můj domov. Moc bych si přál ten zápas vyhrát, před dvěma dny jsem oslavil narozeniny. Vítězství by mohl být krásný dárek, který by mi tým mohl nadělit. Věřím, že uděláme všechno, abychom zápas vyhráli,“ říká slávistický záložník.

Maccabi Haifa v dosavadním průběhu Evropské konferenční ligy ještě nevstřelila gól a uhrála jeden bod. „Doma remizovali 0:0 s Feyenoordem a pak prohráli 0:3 na Unionu Berlín. Uvidíme. U nich panuje výborná atmosféra, je tam krásný stadion a skvělý plac. Je to pro nás stěžejní zápas pro to, jak se bude skupina dál vyvíjet. Vždycky jedeme vyhrát,“ říká Zdeněk Houštecký.

„Myslím, že jsou kvalitní tým. Maccabi ale, dle mého názoru, nemá tolik zkušeností a tak dobré a zkušené hráče na evropské poháry, aby uhráli víc,“ myslí si Ekpai. 

Slávisty čeká v Izraeli krásné město na pobřeží Středozemního moře. „Život fotbalisty je těžký, nemáte tolik času chodit ven, prozkoumávat město. Místo, které ale dobře znám, je stadion. Řekl bych, že je to jeden z nejlepších v Izraeli. Počasí v Haifě je také výborné, je tam vlastně pořád teplo. Disponují dobrými hráči, vedení týmu je také na vysoké úrovni. Řekl bych, že jsou v této době jeden z nejlepších klubů v Izraeli,“ říká Ubong Ekpai.

Minulou sezonu se Slavii vstup do Evropské ligy nepodařil, když prohrála v Izraeli s Beerševou 1:3. „Vždycky tam je ta zkušenost, nechceme, aby se tohle opakovalo. Není to jen o tomhle zápase. Pokaždé, když se něco nepovede, tak je to v nás. Chyby si ukážeme a pak se od toho odrazíme. Doufejme, že nás ten domácí zápas s Libercem nakopnul, i když herně to není úplně ideální, ale věříme, že nás v hlavách posunulo dál a každý zápas bude lepší,“ uzavírá trenér Houštecký.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články