Směr Varšava. Slávisty čeká odveta proti Legii | SK Slavia Praha
Více

Směr Varšava. Slávisty čeká odveta proti Legii

Slávisté ve středu dopoledne odletěli z Letiště Václava Havla do Varšavy, kde je ve čtvrtek od 21:00 čeká odveta play off Evropské ligy proti Legii.

Slávisté se na důležitý zápas s Legií naladil nedělním vítězstvím nad Baníkem Ostrava.

„Byl to těžký zápas, na který jsme se připravovali. Baník vyhrál tři duely v řadě a do Edenu přijel s velkým očekáváním. Zvládli jsme to perfektně herně, mělo to parametry. S herním projevem byla nadmíru velká spokojenost,“ chválí asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Vítězství je vždycky velmi důležité. Proti Baníku to byl dobrý zápas a vyhráli jsme 4:0. Pomohlo to našemu sebevědomí do příštího zápasu. Jsem šťastný, že jsme vyhráli, a připravený na další utkání,“ vyhlíží zápas s Legií Abdallah Sima.

Po ukončeném trestu může znovu nastoupit klíčový stoper Ondřej Kúdela. Celý zápas proti Ostravě odehrál i uzdravený kapitán Jan Bořil.

„Věříme, že pro tým to bude impulz. Mohli jsme vidět, jak Kudy a Bóřa proti Baníku dirigovali tým. Pomohlo to a viděli jsme perfektní výkon Ondry Koláře i celého týmu. Klukům to sedlo, za což jsme všichni rádi. Jedeme do Varšavy a máme v očích i mysli postup,“ věří Zdeněk Houštecký.

„Kudy je pro nás velmi důležitý. Je to skvělý hráč i člověk. Na tenhle zápas potřebujeme všechny. Kudy je pro nás obrovsky důležitý a doufám, že nám pomůže vyhrát,“ doufá Abdallah Sima.

Slávisté do Varšavy netradičně odcestoval pouze den předem, sešívaní obvykle na evropské duely cestují dva dny před zápasem.

„Varšava je blízko. V neděli pak hrajeme v Karviné, takže ve Varšavě přespíme po zápase, který se hraje od devíti, v pátek se vrátíme do Prahy, potrénujeme, dáme do kupy šrámy a v sobotu vyrážíme směr Karviná,“ vysvětluje asistent.

„Jeden nebo dva dny přípravy neřešíme, motivaci máme pořád stejnou. Jedeme tam vyhrát a postoupit do Evropské ligy, to je pro mě to nejdůležitější,“ ujasňuje Abdallah Sima.

Ve čtvrtečním utkání proti Legii sešívaným nepomohou zranění Lukáš Masopust a Petr Ševčík.

„Lukáš Masopust ani Petr Ševčík do Polska určitě neodletí. Lukáš si v domácím zápase s Legií poranil lýtko. Je to svalové zranění na déle než týden a musí být v klidu. Zranění Petra Ševčíka je dlouhodobější zranění kotníku. Pracují na nich doktoři, fyzioterapeuti i maséři. Věříme, že se brzy vrátí, ale momentálně k dispozici nebudou,“ uzavírá Zdeněk Houštecký. 

Zápas proti Legii začíná ve čtvrtek od 21:00 a vysílat ho bude O2 TV Sport. Slávisti, držte nám v boji o Evropskou ligu palce!

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články