Soupeř byl dobře připravený! Ale zvládli jsme to, jsme šťastní | SK Slavia Praha
Více

Soupeř byl dobře připravený! Ale zvládli jsme to, jsme šťastní

Vítězné 299. derby, které na Letné orámovali svými zásahy Jan Kuchta a Tomáš Holeš, a postup do finále MOL Cupu hodnotil asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

„S výsledkem jsme samozřejmě spokojení, cesta k němu ale nebyla tak jednoduchá, jak by konečné skóre možná napovídalo. Sparta předvedla dobrý výkon a byla na nás velmi dobře připravená, my jsme v prvním poločase měli problém v přechodové fázi. Pomohl nám vstřelený první gól, pak už se to z naší strany celkem uklidnilo. Do druhé půle jsme provedli určitou korekci napadání, vytáhli jsme se o něco výše a po třetím gólu jsme Spartě definitivně sebrali vítr z plachet. Ocenil bych ale i výkon soupeře, měli dost šancí, my se na naši defenzivu trochu zlobíme. Z naší strany se rozhodně nejednalo o bezchybný výkon,“ hodnotil vítězství v derby Jaroslav Köstl.

Po náročném zápase s plzní jsme se chvíli rozběhávali

Sešívaní letos zvítězili ve všech třech derby s celkovým skóre 8:0. „Každý z těch zápasů byl trochu jiný, v odlišném fyzickém i psychickém rozpoložení. Předchozí derby jsme hráli mezi dvěma zápasy s Arsenalem, takže jsme nebyli v úplném topu, teď jsme zase hráli po těžkém utkání s Plzní. Byl to pro nás složitý zápas, těžce jsme se rozběhávali. Sparta na nás byla dobře připravená, my jsme to ale zvládli a jsme za to strašně šťastní. Chtěl bych touto cestou pozdravit všechny slávisty,“ říká člen realizačního týmu sešívaných.

Před středečním derby se hojně spekulovalo o možném příchodu Srdjana Plavšiće, který proti Slavii nastoupil v základní sestavě. „V předzápasové přípravě to téma nijak neproběhlo, v kabině jsme se o tom ale samozřejmě bavili, co novináři psali. Do konce sezony ale nebudeme komentovat žádný příchod ani odchod,“ přibližuje asistent Jindřicha Trpišovského.

Plzeň má skvělé trenéry a nečeká nás nic jednoduchého

Stejně jako v domácím zápase proti Plzni se zápas na Spartě hrál před necelými dvěma tisícovkami diváků. „Nebyli to sice lidi od nás, ale zaplaťpánbůh za alespoň nějaké fanoušky na stadionu. Atmosféra je pak o něčem jiném. Pár přiostřených zákroků, které se nám nelíbily, v zápase určitě byly. Moc často sudí nekritizujeme, výkon pana rozhodčího byl ale tentokrát slabší. Na hřišti se to pak zvrhlo v zákroky, které by asi neměly být, i když jde o derby,“ má jasno Jaroslav Köstl.

Ve finále se sešívaní postaví Plzni, pro kterou se bude jednat o vrchol sezony a utkání, které jí může zajistit poháry pro příští rok. „I pro Spartu to byl zápas roku, stejně jako pro nás. Finále určitě nebude jednodušší, Plzeň bude hrát doma a stejně jako Sparta má skvělé trenéry. Jsou to chlapi na svých místech, takže nás nečeká nic jednoduchého, určitě se na nás skvěle připraví. My si ale jdeme za svým cílem, kterým je double a těšíme se na ten zápas,“ uzavírá asistent trenéra sešívaných.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články