Soupeři musíme vnutit svůj styl | SK Slavia Praha
Více

Soupeři musíme vnutit svůj styl

Ve středu slávisté v rámci třetího hracího dne Ligy mistrů přivítají v Edenu Barcelonu. „Doufám, že největší překvapení přichystají soupeři naši fanoušci," říká Jindřich Trpišovský.

„Je to pro nás samozřejmě velký zápas. Když jsem před deseti lety sledoval Barcu za Guardioly, byl to nejdominantnější tým, který jsem kdy viděl. Říkal jsem si, že to je něco víc než fotbal, každému dali čtyři nebo pět gólů. Je to velký zážitek pro všechny, jsme hrozně rádi, že takový zápas můžeme hrát. Ještě před několika málo lety by mě nenapadlo, že se něčeho takového zúčastním. Ve středu si můžeme dokázat, že s takovým soupeřem dokážeme držet krok,“ říká před utkáním s Barcelonou trenér Jindřich Trpišovský.

Na věhlasného soupeře se sešívaní poctivě připravovali. „Bylo to podobné jako vždycky, asi jednodušší, protože Barcu všichni hráči znají. Jedná se možná o nejlepší klub na světě a je to pro nás tím pádem jednodušší tím, že hráčům nemusíte vyprávět, kdo je Messi a kdo Suárez,“ přibližuje kouč Slavie.

I přesto chtějí sešívaní proti Barceloně uspět a získat body v nabité skupině F. „Nechceme si zápas jen užít. Když někde nechcete uspět, nemá cenu, abyste vůbec hráli. Máme úctu k týmu, proti kterému stojíme, je to ale fotbalový zápas a budeme ho chtít zvládnout. Jeden získaný bod ve dvou odehraných zápasech je pro nás málo, měli jsme i trochu smůly, tak snad se to ve středu obrátí a štěstí budeme mít zase my. Chceme uspět, mít body a vyhrát. Uvidíme, na co náš výkon bude stačit. Kdybychom si to ale šli jen užít, můžeme tam místo nás poslat manželky. Na dvě hodiny musíme prostě jít hrát fotbal a snažit se získat body,“ má jasno trenér sešívaných.

Těšit může Jindřicha Trpišovského před středečním utkáním zejména to, že má pro zápas k dispozici téměř všechny hráče. „Zdravotní stav hráčů je nejlepší za dlouhou dobu. Trénují všichni, David Hovorka navíc konečně absolvoval celý trénink, pro středu to s ním vypadá dobře. Někteří hráči nejsou fit úplně na sto procent, všichni s námi ale trénují, a kromě jedné výjimky snad budou všichni k dispozici.“

Při přípravě taktiky se trenér Jindřich Trpišovský neinspiroval zápasy svého oblíbeného Liverpoolu, který v minulém ročníku Ligy mistrů Barcelonu vyřadil. „Barcelona přivedla De Jonga a Arthura, tým má teď jinou tvář než minulou sezonu. Kdybych měl říci, z čeho jsme vycházeli, tak hlavně z nedávného zápasu na Dortmundu,“ přibližuje kouč Slavie.

Kouč sešívaných doufá, že se jeho svěřenci budou prezentovat kvalitním výkonem, zároveň ale získají i nějaké body. „Zápas s Dortmundem je ve mě ještě dnes. Jsem rád, jak jsme se proti němu prezentovali, v análech je ale navždy zapsaná domácí prohra dva nula. Nejlepší by samozřejmě bylo, pokud bychom podali kvalitní výkon a uhráli i dobrý výsledek,“ ví Jindřich Trpišovský. „Musíme soupeři vnutit svůj styl, to je naše jediná šance, jak uspět. Hraje se u nás doma, porveme se o to, musíme hrát svůj fotbal. Pokud se bude hrát podle not Barcelony, nemáme šanci.“

Jako už tradičně, sešívaní budou v zápase mimo jiné spoléhat i na svoji běhavost. „Každý zápas je trochu jiný. Někdy můžete běhat, jak chcete, a stejně dostanete šest gólů. Musí to mít trochu smysl, Barca byla proti Interu někde okolo sta naběhaných kilometrů a stejně vyhrála. My musíme jejich fotbalovost něčím nahradit, já klukům vždy říkám, fotbal vás nenaučím, ale běhat ano. Snažíme se podle toho hráče vybírat, je to o jejich charakteru, oni musí chtít. I proti Příbrami, proti které jsme hráli špatně, jsme odběhali 120 kilometrů. Nejhůř se hraje proti tomu, kdo běhá jak blázen a pořád hraje. Náš fotbal je poctivý, bez toho to nejde,“ ví kouč Slavie.

A čím mohou slávisté Barcelonu zaskočit? „Doufám, že největší překvapení si přichystají naši fanoušci atmosférou. Myslím si, že to, ve spojení s euforií našich hráčů, může být velká zbraň,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články