Soupiska pro play off Ligy mistrů | SK Slavia Praha
Více

Soupiska pro play off Ligy mistrů

Celkem 22 jmen je na soupisce sešívaných pro nadcházející play off UEFA Champions League. Dalších 9 hráčů může do hry zasáhnout z B listu.

Na soupisce Slavie pro dvojzápas play off Ligy mistrů proti FC Midtjylland je celkem 22 jmen. Jediným hráčem současného kádru A-týmu, který nebyl na soupisku zapsán, je obránce Ondřej Karafiát.

Co stálo za rozhodnutím opomenout právě defenzivního univerzála prozradil Jindřich Trpišovský. „Soupiska nás limituje každý rok, především co se týče počtu odchovanců. Je to složité. Naštěstí nyní je to jenom soupiska pro play off. Tvorba druhé soupisky pro nás bude o hodně složitější, protože určuje, kdo hráč v soutěži bude a nebude po celé trvání skupiny. V tuhle chvíli rozhodla potřeba zastupitelnosti postů. Museli jsme jednoho hráče vypustit. Při volbě ostatních hráčů sehrálo roli to, že kdyby někdo nedej bože vypadl, musel by být jednoduše nahrazen. Platí to tak u krajních záložníků, krajních obránců nebo u útočníků, které máme tři. Kdyby se někomu z nich něco stalo, musíme mít k dispozici hned náhradu. Nerozhodla výkonnost, ale primárně zastupitelnost, pokud by se někomu něco během těchto čtrnácti dní stalo,“ vysvětlil.

Dalších devět jmen je na tzv. B listu. Podle regulí UEFA jde o hráče s datem narození po 1. lednu 1999, kteří od svých patnácti let alespoň dva roky nepřetržitě hráli za Slavii.

Soupiska pro play off Ligy mistrů:

Brankáři: Ondřej Kolář, Přemysl Kovář, Jan Stejskal
Obránci: Jan Bořil, Vladimír Coufal, Tomáš Holeš, David Hovorka, Ondřej Kúdela, Ladislav Takács, David Zima
Záložníci: Oscar Dorley, Ondřej Lingr, Tomáš Malínský, Lukáš Masopust, Peter Olayinka, Lukáš Provod, Nicolae Stanciu, Petr Ševčík, Ibrahim Benjamin Traoré
Útočníci: Jan Kuchta, Petar Musa, Stanislav Tecl

B list: Denis Alijagič (Ú), Michal Hošek (O), Matěj Jurásek (Ú), Jonáš Kneifel (Ú), Jakub Křišťan (Z), Tomáš Rigo (Z), Matyáš Vágner (B), Denis Višinský (Z), Jakub Zeronik (Ú)

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články